Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.10

DK: nyilvánosságra hozzák hány embernek kellett feleslegesen meghalnia - a Fidesz válaszolt

A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje azt állítja, hogy a pandémia idején a kormány elhibázta a járványkezelést.

Dobrev Klára keddi, online sajtótájékoztatóján elmondta: a 24.hu perelte ki a kormánytól azokat az adatokat, amelyek alapján bebizonyosodott, hogy 2020. novemberében és decemberében "kétszer annyian haltak meg, mint az azonos időszakban egy évvel korábban". Az EP-képviselő úgy fogalmazott: kétszer annyi nyugdíjas korú honfitársunk hunyt el azért, mert a kormány nem volt hajlandó figyelembe venni a járványkezelés legelemibb szakmai szabályait sem.

koronavirusos-beteg.jpg

(Koronavírusos beteg egy fővárosi kórházban. Fotó: MTI/archív)

A politikus hozzátette, hogy az elhunytak túlnyomó többsége azok közül került ki, akiknek a jövedelme, a nyugdíja a 150 ezer forintot sem érte el. A DK hiába kérte, hogy a nyugdíjasok legalább egyszeri, ötvenezer forintos támogatást kapjanak, "süket fülekre találtunk" - közölte.

Dobrev Klára végül azt mondta, pontosan tudni fogják és nyilvánosságra hozzák, hogy a jelenlegi döntéshozók "hol rontották el" a válságkezelést, hogy hány embernek kellett feleslegesen meghalnia.

Fidesz: gyomorforgató, amit az oltásellenes Gyurcsányék művelnek

Gyomorforgató, amit az oltásellenes Gyurcsányék művelnek - reagált a Fidesz Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltjének keddi nyilatkozatára.
Dobrev Klára kedden arról beszélt, hogy 2020. novemberében és decemberében kétszer annyi nyugdíjas korú hunyt el, mint egy évvel korábban.

A Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a legtöbb idős ember a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában hunyt el, amelyért Gyurcsány főpolgármestere és főpolgármester-helyettese felel.

"Gyomorforgató és álságos, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik pusztán hatalmi érdekből oltásellenes kampányt folytattak, hogy elbizonytalanítsák az időseket az oltással kapcsolatban és minden a járvány megfékezését célzó intézkedést támadtak".

Rögzítették: Magyarország az első az oltási versenyben, ahol az elsők között oltották be az időseket, sőt a magyar nyugdíjasok az elsők Európában, akik már a harmadik oltást is felvehetik.