Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.23

Cukormentes mogyorókrém, te csodás!

Cukormentes mogyorókrém: szerelem, álom, boldogság. Röviden így lehetne megfogalmazni, mit jelent ez a termék. A mogyorókrém az az édesség, ami ellen nincs ellenszer. Aki azt állítja, hogy nem szereti, festi magát. A legtöbbünknek ismerős az a szituáció, amelyben először csak megfogalmazódik egy gondolat. Aztán elindulunk, hogy a gondolat testet ölthessen. Mindig egy lépéssel közelebb a szekrényhez. És igen! Ott az üveg teljes valójában! Kanalat választunk. Szemünkkel végigsimítjuk a kávéskanalat, átnézünk a teáskanálon, majd az evőkanálon állapodik meg. 

 

Itt kezdődik a harc a lelkiismerettel. Az isteni eledel egyetlen rákfenéje a cukor. Az a nem kis mennyiség, amit a mogyorókrém tartalmaz. Egyetlen kanállal megalázzuk a sok lefutott kilométert, a taposógépen töltött hosszú perceket, a hónapokon át tartó salátás ebédeket. Feleslegessé válik minden erőfeszítésünk egyetlen kanál miatt. Merthogy az egyetlen kanalat több egyetlen kanál követi. Az élet örökérvényű igazsága.

 

 

diablo_mogyorokrem_naturalvital.jpg

 

 

Ki szabadította ránk a mogyorókrémet?

 

A mogyorókrém atyja Pietro Ferrero, aki már az 1920-as években ki szeretett volna találni egy olyan ételt, ami reggelente elegendő energiát ad az iskolásoknak és a fizikai munkásoknak is egy hosszú naphoz. A mogyorókrém mai formáját fia, Michele jóvoltából nyerte el. A piemonti mogyoróból készült krém 1964-ben tört be a piacra - vesztünkre. Azóta lebeg Damoklész kardjaként minden diétázó feje felett ez a krém.

 

A mogyoró önmagában egészséges élelmiszer, hiszen a telítetlen zsírsavak mellett ásványi anyagokat, rostokat tartalmaz. Gazdag többek között B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminokban. Azonban a krém készítése során hozzáadott cukor sokat ront az értékén. A diétás étrend egyik legfontosabb tétele a cukorbevitel mérséklése. Ezért volt mérföldkő a cukormentes változat megjelenése.

 

A legjobb cukormentes mogyorókrémek

 

A NaturalVital.hu-nál többféle szénhidrátcsökkentett édességet találhatsz, ezek egyik szegmense a cukormentes mogyorókrémek gyűjteménye. Ezek egyike a Dia-Wellness terméke, ami valódi mogyoróból édesítőszerrel készül, cukrot nem tartalmaz.

 

A Cavalier mogyorókrém édességét a stevia adja. Alacsony zsírtartalmú törökmogyorókrém, kizárólag természetes édesítőszerekkel.

 

A Diablo mogyorókrém cukor- és gluténmentes, prémiumminőségű belga csokoládéval készül. Fehércsokoládés változatban is kapható.

 

A Torras gluténmentes mogyorókrémje csökkentett szénhidráttartalmú, steviával készülő finomság.

 

Az Almitas mogyorókrém pedig csak paleo alapanyagokból készül, glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Steviával készült.

 

Hogyan fogyaszd?

 

Kanállal! A felsorolt mogyorókrémek mindegyike belefér a diétázók étrendjébe. Szénhidrátcsökkentett péksüteménnyel vagy palacsintával élvezhető a klasszikus formában, de akár önmagában is megállja a helyét, ha egy falat édességre vágysz.

 

Válogass lelkiismeret-furdalás nélkül a sokféle termékből, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet!