Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.10

Csúszásmentes rétegelt lemezek nagy választékban

Akár egy rendezvényhelyszín kialakítása során, akár a szállítási – rakodási munkák közben is előfordulhat olyan váratlan szituáció vagy probléma, melyet a megrendelő igényeinek megfelelően minél előbb kell megoldani. Legyen szó akár egy színpad vagy dobogó felállításáról vagy a karosszéria belső oldalának megóvásáról, létezik gyors, kényelmes és professzionális megoldás.

 

csuszasmentes-retegelt-lemez.jpg

 

A csúszásmentes rétegelt lemez igen sokoldalúan felhasználható alapanyag. Készülhet különböző, eltérő tulajdonsággal bíró fafajokból, melyek közül a nyír különösen közkedvelt, hiszen ragasztása teljes mértékben vízálló, így kültéri és beltéri használatra is alkalmas. Számos előnyös jellemzővel bír, többek között azért szeretik használni, mert egyszerűen megmunkálható.

A lemezek egyik oldalukon csúszásmentesített (érdesített) kialakításúak, a másik oldalukon felületük sima, sötétbarna magas kopásállóságú fenolfilm bevonattal borított. Ez a párosítás azért kifejezetten előnyös, mert míg a fenolfilmbevonat hosszú élettartamot, a nyír rétegelt lemez hordozó magas szilárdsági értéket biztosít. Ez a magasfokú szilárdság (hajlítószilárdság, rugalmassági modulusz) határozza meg elsősorban a felhasználás területeit is. Nem véletlenül alkalmazzák olyan helyeken, ahol lényeges szerepe van a magasfokú teherbírásnak, hiszen a lemezek például a targonca, vagy más anyagmozgató gépek súlyát is elbírják. Másrészt, mivel a nyírből készült csúszásmentes rétegelt lemez ragasztása teljes mértékben vízálló, így ez a típus kiválóan használható olyan helyeken is, ahol az anyag ki van téve az időjárás viszontagságainak. A lemezek a nedves környezetben vagy az esőzések során sem mennek tönkre.

A nyírfából készült csúszásmentes lemezek hatékony és gyors megoldást jelenthetnek például akkor, ha nagy súlyú rakománnyal kell dolgozni, mely rögzítését nehéz biztosítani, de ugyanakkor fontos a teherautó vagy a haszongépjármű karosszériáját belülről is védeni. A raktér szakszerű burkolásához ideális és gyakori megoldást jelent a strapabíró csúszásmentes rétegelt nyír lemez. De használható járólapként, illetve rendezvények szervezése során is hálás választás lehet ez az alapanyag, akár egy színpadot kell felállítani rövid idő alatt, akár egy dobogót kell rögtönözni egy beszéd előtt vagy egy verseny után. De a felhasználási lehetőségek sora ezzel még közel sem teljes.

Az mindenképpen nagy előny, hogy a lemezek könnyen elérhetők. A Káplár fatelep kínálatában számos méretben és vastagságban találhatók meg a nyírfából készült csúszásmentes lemezek. A nagy raktárkészletnek köszönhetően, a termékek azonnal hozzáférhetőek. A cég modern és gyors folyamatainak köszönhetően a weboldalon az ajánlatkéréstől a megrendelésig mindent könnyedén, néhány kattintással el lehet intézni, és a lemezek helyszínre szállítását is lehet igényelni.