Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.03

Csillárok, amik nem csak világítani tudnak

Az őszi hónapokkal egyidejűleg egyre nagyobb szerep jut a belső terek megvilágításának, s ebben a választott csillár kiemelt jelentőséggel bír. Természetesen évszaktól függetlenül érdemes odafigyelni arra, hogy milyen világítástechnikai eszközök állnak rendelkezésünkre, hiszen ezen az otthon kényelme is múlhat. Míg azonban a régi időkben elsődlegesen a fényforrás szerepét töltötte be a csillár, addig mára esztétikai szempontból is lényeges feladat hárul rá. Az elter.hu csapata is azt tapasztalja, hogy csillár választás során a legtöbben az eszköz megjelenése szerint döntenek egyik vagy másik darab mellett.

 

csillarok.jpg

 

Nem véletlen, hiszen a sokszor méretes darab alapvetően határozza meg a helyiség hangulatát. A lakberendezés során segítségével stílust teremthetünk, ráadásul úgy, hogy közben a funkció tökéletes megvalósulásáról sem kell lemondani. Egyértelműen elmondható tehát, hogy napjaink csillár fajtái sokkal többet jelentenek mindössze egy világítótestnél.

 

Minden helyiségbe egy!

 

Ha az otthon megvilágításáért felelős eszközökről van szó, akkor a kisebb asztali lámpák, falikarok mellett van egy olyan típus, amely valóban nélkülözhetetlen. Igen, ez nem más, mint a csillár! A napjainkban ismét fénykorát élő darab minden lakásban helyet kap, s a tökéletes kényelem miatt egyetlen helyiségből sem hiányozhat.

Nem csak a korai sötétedés indokolja ezt, hanem az is, hogy legyen szó bármilyen otthoni tevékenységről, ne jelentsen gondot a félhomály. Kevés bosszantóbb dolog van, mint az, ha a kinti fényviszonyokhoz kell alkalmazkodnunk. Erre azonban nincsen szükség, hiszen a jól megválasztott mennyezeti világítás az egész teret betölti fénnyel és ugyanakkor a lakberendezés igényessége érdekében is sokat tehetünk segítségével.

 

Régmúlt korok kedvencei újszerű köntösben

 

Csillár választás alkalmával gyakran találkozni mostanában olyan darabokkal, amelyek régi korokat, kastélyokat és úri lakomákat idéznek. A reneszánsz hangulat és az akkori pompa egyértelműen visszaköszön napjaink csillárjairól, természetesen újszerű, modern formában. Nem csak extravagáns otthonokba és legénylakásokba javasolt a stílus, hiszen bármilyen helyiség különlegessé, elegánssá varázsolható az ilyen jellegű, többkaros, különleges csillár használatával.

A hálószobába az exkluzivitás semmihez sem fogható érzése költözhet egy méretes, fekete darab használatával, de a családi összejövetelek és ebédek színtere is azonnal feldobható a megfelelő, különleges csillár alkalmazásával. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a fiatalos, bohém stílussal ez a típus nem biztos, hogy kompatibilis, de napjaink csillár kínálata éppen elég széles ahhoz, hogy mindenki találjon az otthonához és elképzeléseihez maximálisan passzoló világítástechnikát.

 

Nagy belmagasság? A csillár döntő lehet!

 

Főként a régi, polgári lakásokban élők választanak nehezen a bútorok, lakástextíliák és fényforrások között, hiszen jól tudják, a sokszor 4-5 méteres belmagassághoz korántsem mindegy, milyen darabok kerülnek az egyes helyiségekbe. Jó hír viszont, hogy napjaink lámpatrendje számukra is kedvez, hiszen akár igen méretes, lelógó csillár fajták is megtalálhatóak a gyártók termékei között. Ezek olyan stílusteremtő képességgel bírnak, melyen sok ingatlantulajdonos elcsodálkozik.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az összkép fontosságát, így ha egy extravagáns darab kerül világításként a helyiségbe, akkor érdemes más téren visszafogottabb berendezési tárgyak mellett letenni a voksot. Egy jól megválasztott csillár segítségével a nagy belmagasság jelentette stílusbeli nehézségek is könnyedén áthidalhatóak.