Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.03

Cseresnyés: Magyarország biztonságos

Turizmus, iskolabezárás és a fiatalok továbbképzése is szerepelt azon témák között, amelyeket a képviselők megvitattak az azonnali kérdések és válaszok órájában a parlament hétfői ülésén.

Földi László (KDNP) arról beszélt, hogy 2010-óta rekordokat dönt a turizmus, jelentős nő a bevétel, a forgalom bővülése pedig elsősorban a külföldi látogatók nagyobb számának köszönhető. Szeptember elején a bevándorlási hullám miatt többen negatív hatásoktól féltek, a képviselő ezért azt kérdezte, mennyiben igazolták vissza a félelmeket a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai?

 

cseresnyes-peter-allamtitkar.jpg

 

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára úgy válaszolt: a nemzetközi médiában egyoldalú tudósítások jelentek meg az országról, de minden fórumon elmondták a küldő országoknak, hogy Magyarország biztonságos. Az utazók saját és ismerőseik tapasztalataira alapoztak, így meglehet a 10 millió vendég és a 25 millió vendégéjszaka 2015-ben.
Földi László megnyugtatónak nevezte a válasz.
Cseresnyés Péter azzal egészítette még ki felszólalását, hogy az Egyesült Királyságból, Csehországból, Olaszországból, Hollandiából is nőtt a beutazók száma. MTI