Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.27

Csavarkompresszor otthonra is

A csavarkompresszor a lehető legegyszerűbb szerkezet, amit a barkácsolás során használhatunk, ennek ellenére a mai napig csak kevés műhelyben találhatjuk meg. Olyan univerzális készülékről van szó, amit bármikor egyszerűen használhatunk, ha sűrített levegőre van szükség.

 

Magas megbízhatóságának, kiváló árának és előnyös technikai paramétereinek köszönhetően egyre többen alkalmazzák az ipari jellegű folyamatok és az otthoni barkácscélú felhasználás során is.

A továbbiakban azt ecseteljük, miért érdemes beruháznunk egy csavarkompresszorba, milyen készüléket érdemes választanunk és mely készülékeket érdemes mindenképpen elkerülnünk.

 

csavarkompresszor.jpg

 

A csavarkompresszorok jellemzőit azért is érdemes alaposabban megismerni, mivel az ipari és az otthoni barkács célokat szolgáló gépek nem igazán különböznek egymástól, csupán a méretek és a kapacitás tekintetében tapasztalhatunk jelentős eltéréseket. A szerkezeti felépítés mérettől függetlenül rendkívül hasonló, a kiválasztás során azonban egyáltalán nem mindegy, melyik készüléket visszük haza.

 

A méretbeli eltéréseket mindenképpen fontos látnunk. Az otthoni barkácsolás során nincs szükségünk akkora kapacitásra, mint az ipari folyamatokban. A barkácsoláshoz tervezett készülékek természetesen alacsonyabb minőségi mutatókkal rendelkeznek, habár itt is igen széles a skála: a legtöbb gyártó kínál olyan készülékeket, amelyek esetében inkább az alacsony ár megtartása volt a cél, ugyanakkor a termékkínálatban szerepelnek olyan magas minőségű csavarkompresszorok is, amelyek díjszabása igencsak borsosnak mondható.

 

Ha otthoni barkácsoláshoz szeretnénk ideális kompresszort találni, nyugodtan lehetünk megengedők a minőség tekintetében. Mivel jellemzően rövid üzemidőkkel számolhatunk, így az igénybevétel és az amortizáció is alacsony marad. Otthoni munkavégzés esetén szinte soha nincs szükségünk a felsőkategóriás készülékekre. A felsőkategóriás termékek helyett válasszuk inkább azokat a készülékeket, amelyek a lehető legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ha nem tudjuk biztosan meghatározni, milyen csavarkompresszor tekinthető a legjobb választásnak, keressük fel a btkkft.hu szakértőit, akik készséggel segítenek technikai jellegű kérdésekben is!

 

Fontos szem előtt tartani azonban, hogy az ismeretlen gyártóktól származó csavarkompresszorok a legritkább esetben jelentenek szerencsés választást. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ezektől érdemes óvakodni, mert szinte biztosak lehetünk benne, hogy előbb vagy utóbb pórul járunk velük. No-name készülékek helyett az ismert gyártók alacsonyabb árkategóriába tartozó készülékeit részesítsük előnyben, amelyek az otthoni felhasználásra jellemző igénybevétel esetén teljesen megbízható megoldásként szolgálnak.

 

Óvakodjunk azonban a silány no-name termékektől, amelyek esetében nem számíthatunk sem garanciális ügyintézésre, sem márkaszervizre. Sőt, cserealkatrészt sem vásárolhatunk, ha esetleg a készülék javítható lenne. A legtöbb esetben a márkajelzés nélküli készülékek inkább tanulópénzként könyvelhetők el, mintsem hasznos felszerelésként.

 

Habár egy csavarkompresszor kiválasztása felvet néhány technikai jellegű kérdést, könnyedén megtalálhatjuk azt a készüléket, ami a leginkább megfelel az igényeinknek. Ha mégis kérdéseink merülnek fel, bátran forduljunk szakemberhez, akitől hasznos segítséget remélhetünk, illetve tanácsaival segíteni tud a készülék használatát illetően is.