Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.16

Csapadékvíz kezelés

A környezetünket és az utakra hulló csapadékot a növekvő közúti forgalom, a sűrű úthálózat hatására a gépjárművek üzemelésük közben jelentős mennyiségű gáznemű, folyékony és szilárd szennyező anyagok és nehézfémek terhelik. Üzemanyag jellegű a szennyező anyagok egy része, különböző mértékben elégetett üzemagyak, adalékként használt anyag, égési végtermék, kenőolajok és zsírok. A csapadékok által okozott erózió és a burkolt felületekről eltávolított szennyezőanyagok visszatartása miatt a csapadékot előkezelést követően, csak megfelelő vízmennyiség esetén lehet a befogadóba bevezetni. A jármű alkatrészeinek kopásából, súrlódásából származik másik részük, ezek elsősorban fémes összetevőket tartalmaznak.

 

pureco.jpg

 

A nehézfémek az utakra hulló csapadékkal a felszíni, vagy felszín alatti vizekbe kerülnek, ezzel károsítják az autópályák és főútvonalak mentén a növényeket és egészségünket is. Az utak, autópályák és parkolókról lefolyó csapadékvíz által lemosott szennyezőanyagok visszatartása, csapadékvíz előkezelése így nélkülözhetetlen. Fejlesztéseknél, útépítéseknél, bővítéseknél az esővíz elvezetésére és tisztítására már a tervező asztalon gondolni kell. A termékpalettán megtalálható vasbetonból, polietilénből gyártott olajelválasztó berendezés és acél csövek is, projektre szabott, egyedi megoldásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Envia tnp saját fejlesztésű acéltartályos olajelválasztó berendezés. A műanyag- és a betontartályok főbb előnyeit ötvözi. Az acélból készült berendezés súlya mindössze 5%-a a betonból készült berendezésekének. A termék tömege, mérete miatt könnyen szállítható és egyszerűen telepíthető. Évtizedek óta használják a korrugált acél csöveket autópályáknál átereszként, vékony falvastagságuk ellenére hullámosított spirál szerkezetük maximális teherbírást biztosít. Ilyen spirál szerkezetű fenekelt acélcsövekből készülnek az olajelválasztók, a berendezések telepítés és visszatöltés után azonnal teherviselővé válnak. Az acéltartályokat cinkbevonattal és külső-belső epoxy bevonattal látják el, ami az egyik legtartósabb termék a piacon. Az ivóvízvezeték hálózatoknál alkalmazott gömgrafitos öntvény csövek esetében cink és epoxy bevonatoknak köszönhetően csövek teljes mértékben megfelelnek az előírásoknak és elvárásoknak. Az elektrokorróziónak is ellenáll a leválasztó berendezés a felvitt epoxy bevonatnak köszönhetően.