Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.13

Bíróságra vitték volna, de megszökött egy rab Győrben

Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) belső vizsgálatot indított - tájékoztatta a BVOP az MTI-t.
A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását.

 

szokott-rab-zvezdovics-krisztian.jpg

(Zvezdovics Krisztiánt keresik a hatóságok. Fotó: police.hu)

 

A BVOP szóvivője, Orosz Zoltán kedd délután azt közölte, hogy a belső vizsgálat elsődleges megállapítása szerint felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége, ezért őt, valamint a bv intézet biztonsági osztályának vezetőjét azonnali hatállyal felfüggesztették.
Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta meg a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban.
A tárgyalást követően a férfi a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra.
Ekkor az őr mellett, vezetőszáron és bilincsben várakozó férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt.
Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg.
Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott. MTI