Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.06

Bekamerázná a tantermeket a kormány

A zavartalan munkavégzés körülményeinek biztosításával meg kell védeni a munkájukat ellátó pedagógusokat - mondta a köznevelésért felelős államtitkár a gyöngyöspatai szegregációs iskolaügyben, a településen tartott hétfői sajtótájékoztatón.

iskolai-eroszak.jpg

(Fotó: YouTube)

Maruzsa Zoltán közölte: a gyöngyöspatai szegregációs iskolaügy és a napokban egy nagykátai iskolában történt tanárbántalmazás is igazolja, hogy az oktatási intézményekben előforduló, pedagógusokkal szembeni erőszakos esetek szaporodása romló tendenciákat mutat.

Ennek visszaszorítása érdekében a kormány az érintett és erre igényt tartó oktatási intézményekben iskolarendészet felállítását és biztonsági kamerarendszer kiépítését tervezi - tette hozzá az államtitkár.

Közölte: a kezdeményezés elsődleges célja nem az elkövetők kriminalizálása és büntetése, hanem a megelőzés. Mivel a pedagógusbántalmazások zömét 12-14 éves korú fiatalok követik el, fontolóra kell venni a büntethetőség életkori határának leszállítását is - jegyezte meg.

Elhangzott, javaslatot tesznek arra, hogy a kormányzat zéró toleranciát érvényesítsen az iskolai erőszakkal, különösen a tanárokat ért atrocitásokkal szemben. MTI

11 éves gyereket terrorizált a 16 éves egy zalai iskolában

A most 16 éves fiatalember a zalaszentiváni Egervári László Általános Iskola Zalaszentiváni Tagintézményének 7. osztályos tanulója január 18-án a negyedik tanórát követő óraközi szünetben indulatos állapotban távozott az osztályteremből a mellékhelyiségbe. (A fotó illusztráció. Pixabay) A fiatalember a mellékhelyiség előterében, a mosdóknál megpillantotta a 3. osztályos, 2007-ben született kk.sértettet, akit „le k...

 


loading...