Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.03

Beindult az influenza járvány

Megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán honlapján.
A jelentés szerint a múlt héten 18 200 ember, az előző hetinél 69 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 

influenza-virus-1.jpg

(Demonstrációs céllal preparált zsúfolt autóbusz, amellyel az influenzajárványos időszak veszélyeit szemlélteti az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ. Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt)

 

Az év negyedik hetében két kivétellel valamennyi közigazgatási területen nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A százezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében volt a legmagasabb, Tolna és Veszprém megyében a legalacsonyabb.
Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírusok által okozott megbetegedéseket a fővárosban és hat megyében diagnosztizáltak.
A közlemény szerint az előző héthez viszonyítva az orvosnál megjelenő betegek között nőtt a gyermekek aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint a fele, országos szinten 34 százalékuk 15 éven aluli volt.
A 15-34 éves korosztály 34 százaléka, a 35-59 évesek 23 százaléka, a 60 éven felüliek majdnem kilenc százaléka betegedett meg. MTI