Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

Barkácsszerszámok gyerekeknek

Talán ma már egyre kevésbé mindennapos a barkácsolás, a gyerekek számára mégis nagy élményt tud nyújtani, ha játék barkácsszerszámokkal tudnak játszani. A kifejezetten az ő számukra kialakított játékok által megtanulják a szerszámokat alkalmazni, aminek a későbbiekben is nagy hasznát veszik. 

 

A barkácsolás által fejlesztett készségek

 

A barkácsolós eszközök nem csak segítenek a kicsiknek megismerkedni a legalapvetőbb szerszámokkal, úgy mint a kalapáccsal, harapófogóval vagy éppen a csavarhúzóval, hanem javul a kézügyességük, megtanulják az egyes eszközök funkcióit, és a motorikus képességek is fejlődnek. 

 

 

 

barkacsszerszam-gyerekjatek.jpg

 

 

Barkácsolós játékok típusai 

 

A barkácsszerszámok kaphatók egyrészt ládában, de akár asztalra szerelve is. A Szotinál többféle ládás barkácsszerszámot is találhatunk: a láda mindenképpen megkönnyíti a szerszámok szállítását, kapható egyszerű dobozban, de a valódira hasonlító, igazi szerszámos dobozban is megvásárolhatók. Tartalmuk többnyire egységes, nem hiányozhat a kalapács, a csavarhúzó, néhány darab csavar, a fűrész vagy a csípőfogó. A láda szinte mindig tartalmaz, de külön is vásárolható védősisak és védőszemüveg, amik használata által a gyerekek a szükséges biztonsági intézkedéssel is tisztában lesznek már gyerekkoruktól kezdve. A sisak és a szemüveg többféle színben is megvásárolható. Láda nélkül is beszerezhetők a szerszámok, lapon is, de akár önmagában is lehet vásárolni például láncfűrészt, amivel a favágást lehet imitálni. 

 

Asztalra szerelve is kaphatók szerszámok, ez már magasabb árkategóriájú játék, de szinte minden kisfiú örül egy ilyen hasznos barkácsolós játéknak. A matatóasztal szerű játékon többféle eszköz is megtalálható, a gyerekek kényelmesen mellé tudnak állni, így a legkisebbeknél a mozgásfejlesztésnél is bevethető játék. A gyerekek garantáltan nem unatkoznak egy ilyen barkácsasztal mellett, szerelnek, javítanak, ahogy azt apukájuk is tenné. Kialakítása is praktikus, hiszen minden szerszámnak saját helye van, ahová fel lehet akasztani vagy be lehet pattintani a játékot. 

 

Barkácsolós játékok lányoknak is 

 

A barkácsolós játékokat a lányok is bátran kipróbálhatják, az ő számukra is nagy élmény lehet a szerszámokkal való ismerkedés. A barkácsszerszámok akár lányos színekben is megvásárolhatók, ez által pedig még vonzóbbá válik a lányok szemében a barkácsolás.

 


loading...