Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.26

Az UNIVOLT FXP Turbo UV-álló gégecső jellegzetességei

Számos olyan villamos kivitelezéseknél és villanyszerelési munkáknál használt eszköz létezik, amely nem csak megkönnyítheti dolgát, hanem védelmet nyújthat és tartósságot biztosíthat. Ilyen kifejezetten hasznos eszköz az UV-álló gégecső, amely kültéri szereléshez, napelemes termékekhez, solar kábelekhez kifejezetten ajánlott, leginkább közepes mechanikai igénybevétel esetében. Számos típusa ismert, azonban jelen bejegyzés az UNIVOLT FXP Turbo UV-álló gégecsövet fogja górcső alá venni.

 

 

 

gegecso.png

 

 

UNIVOLT FXP Turbo UV-álló gégecső

 

Számos olyan tényező van, amelyet vásárlás előtt érdemes figyelembe venni. Ilyen lehet a gégecső ütés- és lépésálló volta, az UV-állósága vagy az adott hőmérsékleti tartomány, amelyben használni lehet. A LEDLámpaház.hu webshopjában kapható gégecsövek UV-álló tulajdonsággal rendelkeznek, mindamellett, hogy univerzális ütésálló védőcsőként funkcionálnak.

 

Vakolat alá vagy fölé, falüregbe és öntött betonba egyaránt fektethető, mindamellett, hogy magas szintű védelmet biztosít a benne található vezetékek számára. Az UNIVOLT UV-álló gégecsöveket 50, valamint 25 méteres kiszerelésben is meg lehet vásárolni a piacon, mindemellett pedig 16, 20, 25, 32 és 40 milliméteres átmérő közül válogathat. Üzemi hőmérséklet tekintetében legtöbbjük -25 és +60 fok között bírja a terhelést. Rendelkezik lángterjedés-gátlóval és hajlékony is.

 

Mire való a gégecső?

 

Ezekkel a legtöbb esetben műanyagból készült, hajlékony és bordázott csövekkel számos helyen találkozhat. Különböző háztartási gépeknél és gépészeti területeken jelennek meg ezek a gégecsövek, azonban az élet számos területén hasznára lehet. Mosógépeknél, uszodatechnikában, légtechnikában és a gépészet egyéb területein is igen elterjedt használata. Mindezen felül azonban a villamosiparban is használnak hasonló gégecsöveket, amelynek legfőbb funkciója a védelem. A csövekkel szemben támasztott elsődleges követelmény, hogy hajlékonyak, rugalmasak legyenek és alacsony súllyal rendelkezzenek, azonban fontos, hogy tartósak és mechanikailag szilárdak maradjanak. 

 

Villamos kivitelezés esetében különböző gépeknél használatos védőcsövek elsődleges tulajdonsága a hajlékonyság és a tartósság, hiszen védenie kell a benne elhelyezett vezetékeket és kábeleket a különböző mechanikai hatásoktól. Mindemellett szigetelő és elválasztó rétegként is funkcionálnak, hiszen a falakban, a födémekben vagy akár a falakon kívülre is szerelve, gépekben vagy egyéb berendezésekben alkalmazva el kell határolnia a vezetékeket, valamint szigetelniük is kell, hogy ne érje azokat semmiféle káros hatás. Fém és műanyag verzióban egyaránt beszerezhető, azonban a fém gégecsövek is műanyag védőréteggel vannak bevonva.

 


loading...