Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.11

Az új okoskütyü, a pellet grill

A XXI. század kétségtelenül az okosszerkentyűk kora, hiszen már olyan eszközeink vannak mindennapos használatban, mint az okostelefon, az okosóra, az okostévé, az okoshűtő, az okosfűnyíró, és most itt a legújabb intelligens készülék, az okosgrill is. Ha benned most az merült fel, hogy ez a típusú grill az előkészítéstől a tálalásig elvégez minden munkálatot, akkor sajnos ki kell ábrándítsunk, ennek ellenére mégis azt mondhatjuk, hogy a munka nagy részét bizony jelentősen megkönnyíti ez a típusú grillsütő.

 

 

grillezes.jpg

 

 

Mitől lesz okos egy grillsütő?

 

 

Ennek megértéséhez vegyünk alapul egy mai okosnak számító készüléket. Ezt a készüléket, jelen esetben legyen egy okosfűnyíró, egy alkalmazáson keresztül csatlakoztatni lehet az okostelefonhoz. Ezután pedig a telefonon keresztül utasításokat lehet adni az eszköznek, hogy milyen feladatokat végezzen el. Fűnyíró esetében megadhatóak a működtetési paraméterek, többek között például az, hogy milyen nagyságúra vágja a fűszálakat.

 

A Grillplaza.hu-nál kapható okosgrillsütő esetében szintén a tablettel vagy okostelefonnal való szinkronizálást követően értelemszerűen a grillsütő beállításait lehet módosítani, vagyis egyetlen gombnyomással be lehet kapcsolni, beállítani a megfelelő hőmérsékletet, meghatározni a kívánt füstmennyiséget, és természetesen a kikapcsolás szintén megoldható telefonról.

 

További előnye az applikációnak, hogy tanácsot ad arra vonatkozólag, milyen hőmérsékleten érdemes sütni a választott húst. Valamint ha emellett betáplálod a további adatokat, hogy grillezve, füstölve vagy inkább lassan átsütve szeretnéd, akkor az applikáció gyors számítást végez, melyből kiderül, hogy mi lesz az ideális sütési hőmérséklet és a sütési idő.

 

Szintén az applikáció előnyeihez sorolható, hogy tartalmaz előre beállított sütési programokat, grillséfek által tesztelt képes recepteket, valamint egy GYIK könyvtárat is, ahol a gyakran felmerült kérdésekre adnak válaszokat.

 

 

Melyek az előnyei egy pellet grillsütőnek?

 

 

Mint a fentiekből is kiderül, a pontos hőmérséklet-szabályozás egy igen nagy előny, ami jelentősen megkönnyíti a grillezést.

 

További könnyítő funkció, hogy a használata nagyon könnyű, nincs szükség a begyújtásához különféle gyújtóadalékokra, hiszen egyetlen gombnyomással begyújtható. Szintén előny, hogy az automatikus pelletvezérlő rendszernek hála a sütés időtartama alatt folyamatos és egyenletes a tüzelőanyag-ellátás. Ez a tulajdonság abból a szempontból is kiemelkedő, hogy így a grill hosszú ideig képes egyenletesen tartani a hőmérsékletet még zord időjárásban is, ami főként húsok elkészítésénél ideális, hiszen ezáltal nem kell tartani sem a hús kiszáradásától, sem a megégetésétől.

 

Amennyiben kedvet kaptál egy ilyen okoskészülék beszerzéséhez, látogass el a Grillplaza.hu oldalára, ahol igazán minőségi grillsütők közül választhatod ki a számodra leginkább megfelelő darabot!