Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.06

Az öntözőrendszertől lesz szép a kert

Még ugyan eszünk ágában sincs kimenni kertészkedni, hiszen repkednek a mínuszok odakint, azért azzal semmi baj nincs, ha egy kis időt azzal töltünk, hogy milyen változtatásokat fogunk a kerten végrehajtani, ha végre kitavaszodik. Az egyik ilyen lehet például az öntözőrendszer, amit igen sok félreértés és kérdés övez. Az első ilyen mindjárt az ár, ugyanis sokaknak az él a fejében, hogy ez egy igen költséges dolog. Nos, ezt egyrészt szakembere válogatja, hiszen van olyan, aki egy kisebb vagyont kér el még a legkisebb öntözőrendszer telepítéséért is, de azért vannak szép számmal korrekt áron dolgozó szakik is.

 

Az egyéni árszabáson túl, természetesen a kert mérete, kialakítása, a növényzet típusa és a területen elhelyezett építmények, mint a sufni vagy a játszótér is befolyásolják. A legbiztosabb módszer arra, hogy esetünkben mennyibe kerül az öntözőrendszer telepítése, ha kérünk egy árajánlatot. Ezzel még nem kötelezzük el magunkat, hiszen a fenti linken ez díjmentesen megtehető. Sőt, amennyiben még nem áll készen arra, hogy egy árajánlatot kérjen, úgy talál megannyi példát a már telepített öntözőrendszer árakról. Így azért már egyszerűbb lesz megsaccolni, hogy mennyibe kerül majd nagyjából.

 

ontozorendszer.jpg

 

Már csak azért is éri meg elkalandozni a kertépítés területeire, mivel egy elég összetett dologról van szó. Megannyi megoldás létezik már a kialakításra, amit persze egy jó szakember pontosan tud, viszont nekünk sem árt felkészülni arra, hogy mire számítsunk. Persze nem kell megijedni, hiszen nem arról van szó, hogy az egész kert csatatérré változik egy álmos, tavaszi kedd délután és sokáig úgy is marad. Ma már azért olyan módszerekkel tudják kialakítani a locsolórendszert, hogy az nem igényli a teljes terület felásását, mégis teljesen láthatatlan lesz, amikor már kész.

 

A kertépítés tehát művészet, méghozzá nem is egyszerű. Éppen ezért érdemes egy tapasztalt és jó szakemberhez fordulni. Ezt egyszerű mondani, de honnan tudjuk, hogy ki az igazán jó? Nos, ha nincs olyan ismerősünk, aki már vett igénybe kertépítés szolgáltatást, akkor érdemes egy kicsit a neten böngészni. A leírások minősége és részletessége, az elkészült munkákat bemutató képek és a vásárlói visszajelzések igen sokat segítenek abban, hogy képet kapjunk arról, hogy kivel van dolgunk. Az sem mindegy, hogy a mesterember vállal-e garanciát a munkájáért, illetve az is fontos, hogy a kertépítés milyen minőségű anyagok felhasználásával kerül megvalósításra. Az már biztosan jó kezdet, ha szemügyre veszi a fenti linkek valamelyikét.