Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.21

Az Excelmester hasznos táblázatai

Napjainkban a mindennapi feladatok elvégzéséhez szükséges bizonyos fokú számítógép-használói szint. Az alap a Word és a Power Point mellett a táblázatkezelők ismerete. Az Excel táblázatok bonyolult műveletek elvégzésére képesek, a Google kimutatásokra szolgáló programja pedig az interneten való publikálásra alkalmas. Az Excel használatához is elegendő a szokásos felhasználói szintű tudás, de ha mégsem, szakértő Excelmester munkatársaink telefonon és e-mailben is a lakosság szolgálatában állnak. Komplikált operatív műveletekre ajánlott ez a táblázatkezelő. A kimutatások tetszőlegesen formálhatóak, megadható sokféle függvény, melyek bevitele és másolása a megfelelő mezőkbe jelentős mértékben meggyorsítja és automatizálja a munkát. El lehet vele készíteni komplex táblázatokat, melyek esetében elég bevinni az adott cellába az aktuális adatot és ez megjelenik minden helyen, ahová előzőleg bevittük a célnak megfelelő függvényt. A leggyakrabban használtak ezek között a szumma, a darab, a szumha és a dátum, melyre napi szinten mutatkozik igény egy vállalatban.

 

berkalkulator-program.jpg

 

Nem csak cégeknek ajánlott

 

Magánszemélyek is használhatják ezeket a táblázatokat, az otthoni pénzügyek nyilvántartására is ajánlott ez a rendszer. A kész táblázatokból néhány egyszerű eszköz bedobásával pillanatok alatt igen látványos grafikus kimutatás készíthető. A vizualizáció szempontjából ez igen fontos paraméter, mert egy hivatalos jelentés sokkal közérthetőbbé válik általa. Emellett a pivot kimutatások és az adatkapcsolások is nagyszerű lehetőséget szolgáltatnak a felhasználónak. A rendszerrel gyakorlatilag az összes felmerülő problémát meg lehet oldani. Az általa készített táblázatok jól áttekinthetőek és kezelhetőek, valamint a teljes kimutatáskészítésbe is beépíthetőek. Továbbfejlesztett változatai az alap Excelmester programnak a Power Pivot, a Power View és a BI bővítmények. Fontos tudni azonban, hogy ezek sikeres alkalmazásához már több tudásra van szükség. Ezektől még magasabb szintű a makro, a táblázatok működésének szoftveres megoldása, azaz adatbázis kezelés.

 

Excelmester bruttó nettó bérkalkulátor

 

A legálisan foglalkoztatott dolgozó nem kapja kézhez a megkeresett összeget teljes egészében, mert a fizetése 33,5%-át az adók és járulékok teszik ki. Ezek automatikusan levonásra kerülnek. Az esetleges hitelfelvételnél a kisebb, azaz a kifizetésre kerülő nettó bért veszik a pénzintézmények figyelembe, adóbevallás esetén viszont a bruttó számít mérvadónak. Amennyiben szeretné tudni, hogy a levont pénz pontosan hova is megy el, érdemes igénybe venni az egyszerű és átlátható Excelmester bruttó nettó bérkalkulátor alkalmazást. A gyakran változó adózási jogszabályok által megszabott módon történik a kalkuláció, ezek alapján kell kiszámolni a ténylegesen kézben maradó végösszeget. A jövő tervezése érdekében nem árt tudni, hogy mennyi lesz a tényleges jövedelem.

 

Milyen tényezőket kell figyelembe venni?

 

Ennek a számítása során figyelembe vett tételek a munkavállalói oldal mellett a bruttó bér és az adóalap csökkentő kedvezmények, a számított szja, a nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási járulék mellett a munkaerő piaci illeték is. Ezek mellett fontos paraméter még a szociális és szakképesítési hozzájárulás, valamint az összes munkaadói teher. Az ezzel a tematikával általunk kínált program két részből áll. Az első az érvényes és ide vonatkozó jogszabályok pontos rendelkezéseit tartalmazza. Ezen a felületen a felhasználó utána tud nézni a pontos paramétereknek és ezáltal könnyebben tudja értelmezni a szabályszerűségeket. A második felület maga a számítási oldal. Itt a kért adatok megadása után automatikusan történik a munkás kezében maradó összeg pontos kimutatásának elkészítése.

 

Az Excelmester bruttó nettó bérkalkulátor átlátható felülete pontosan tájékoztat az adott munkáltató és az egyes dolgozók nevéről és fizetési elszámolásáról. Ez egy egyszerű nyomtató igénybe vételével is A4-es formátumú papírlapon kihúzható. A tájékoztatási funkció betöltése mellett dokumentációként és bizonylatként is lehet használni. Weboldalunkról az alkalmazás térítésmentesen letölthető, nemcsak magánszemélyeknek, hanem kisebb cégeknek is igen hasznos segítőeszközként szolgálhat.