Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.25

Az év színe a lila

A 2018-as évre a Pantone cég a lila színt hirdette ki az év színének. A lila, vagy ultraviola színnel a cég az emberi kreativitást szeretné hangsúlyozni, de a leleményesség, eredetiség és a látomásos gondolkodást is kiemelik ezáltal. A GreenGate 2017 őszi-téli kollekcióját is ez a szín határozza meg. A lilát felfedezhetjük a porcelán termékek között, a Victoria és a Maude dark grey kollekciókban is. A Kallia plum fantázia név alatt futó kerámiák a szilva lila színben pompáznak, így az érdeklődők bőven válogathatnak a szebbnél-szebb termékek közül.

lakberendezes.jpg

A lila szín a meditáció, asztrális utazás, rémálmok megelőzője, pszichés védelem színe. A mágiát, jámborságot, művészetet, spiritualitást, tudást, büszkeséget jelképezi. Szimbolikus jelentése közé tartozik a megvilágosodás, átváltozás, misztika. A vezeklésre, szolgálatra, gyógyításra születtet emberek színe. A felszabadult, megvilágosodott, spiritualitást kedvelő, magasabb szellemi beállítottságú emberek kedvelik. Otthonunkban a lila szín, amely finom, nőies, lágy, fokozza az empátiát, segíti az együttérzést, nyugalmat és üde, friss érzést áraszt. Számtalan stílust csempészhetünk otthonunkba a lila szín variálásával, amely lehet romantikus, vad, szenvedélyes, ugyanakkor elegáns és fényűző is. Akár fürdőszobáról, konyháról, vagy hálószobáról van szó, a lila szín bárhol alkalmazható, akár a falak festésénél, akár a kiegészítők választásánál. Egy fürdőszobában pl. festhetjük a falat halványlilára, majd a lila szín visszaköszön a kiegészítőkön is. Ezt kombinálhatjuk egy kagylórózsaszín vagy tört fehér törölközővel.

A SkandiTrendnél egyedi stílus jelenik meg a lakberendezésben. 2011-ben indult webáruházként a romantikus lakberendezés, skandináv stílusú lakberendezési termékek forgalmazásával, vintage stílusú konyhai kiegészítőkkel foglalkozik. Az eredeti cél az volt, hogy Magyarországra egy olyan lakberendezési designt juttassanak el, amely a belsőépítészetben, lakberendezési kiegészítőkben kevésbé elérhető és ismert. 2015-ben Budaörsön nyitották üzletüket, ahol az egyedi és különleges termékeket a látogatók is meg tudják élőben csodálni. A hagyományos dán márkák termékeitől kezdve a többi skandináv design lakberendezés is megjelenik a kínálatban. A termékek között kedvére válogathat a porcelán tálak, romantikus stílusú bögrékkülönféle ágytakarókpárnahuzatok, a rusztikus stílusú porcelán fogantyúkgyertyatartók, a vidéki stílusú fűszertartók, porcukorszóróksütőformák és textil termékekből.