Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.15

Az alkonykapcsolós LED reflektor használatával járó előnyök

Az alkonykapcsolós LED reflektor a modern kori kültéri világítás egyik remekbe szabott megoldása. A használata ugyanis egyszerre jelent hozzáadott értéket esztétikai, biztonsági, illetve vagyonvédelmi szempontból. A cikkben ezeket nézzük meg részletesebben.

 

Dióhéjban az alkonykapcsolós LED reflektor működéséről

 

Az alkonykapcsolós LED reflektorban speciális beépített szenzorok találhatók. Ezek az egészen érzékeny szerkezetek tökéletes precizitással képesek érzékelni a környezetükben uralkodó fényviszonyokat.

Vagyis, amikor odakint kezd sötétedni, az alkonykapcsolós LED reflektor az előzetes programozásnak megfelelően működésbe lép. Vagyis nem szükséges manuális beavatkozás ahhoz, hogy a fényforrás dolgozni kezdjen.

Majd pedig reggel, amikor kivilágosodik, akkor a szenzorok automatikusan érzékelik a kedvezőbb fényviszonyokat, a reflektor pedig kikapcsol. Elképesztően hasznos kellékről van tehát szó mind az esztétikum, mind pedig a funkcionalitás tekintetében.

 

kulteri-lampak.jpg

 

Az alkonykapcsolós LED reflektor hasznosulása vagyonvédelmi szempontból

 

Az alkonykapcsolós LED lámpa alkalmazása gyakorlatilag olyan, mintha az otthonunkban mindig lenne egy házőrző gondnok. Aki olyankor is igyekszik távol tartani az illetékteleneket, amikor mi éppenséggel nem tartózkodunk otthon.

Merthogy legyünk őszinték, az illetéktelenek általában nem a sűrűn és erősen megvilágított ingatlanokat részesítik előnyben lehetséges célpontként. Ha az alkonykapcsolós LED reflektor segítségével mindig biztosítunk egy erőteljes világítást a házunk körül, azzal jelezhetjük, hogy itt bizony jelen vannak a lakók.

Annak pedig egy-egy esős, hideg vagy szeles napon még komolyabb hozzáadott értéke van, ha nem nekünk kell kimenni a lámpa felkapcsolásához. A lakóházak és társasházak környezetén túl persze az alkonykapcsolós LED reflektor remekül hasznosulhat vállalati telephelyek, üzletek és logisztikai központok környezetében is.

 

Az alkonykapcsolós LED reflektor használatával járó egyéb előnyök

 

A vagyonvédelmi megfontolást már kitárgyaltuk, viszont az alkonykapcsolós LED reflektor rendszeres alkalmazásának akadnak egyéb előnyei is. Vegyük például a személyes biztonságot is, ami szintén nem egy elhanyagolható tényező.

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy odakint a sötétben kell közlekednünk vagy pedig megnyugtató fényviszonyok között. Az alkonykapcsolós LED reflektor alkalmazása komoly segítség lehet tehát abban a tekintetben, hogy az esetleges esések és sérülések kockázatát minimalizálni tudjuk.

Mindezek mellett persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az alkonykapcsolós LED reflektor még esztétikailag is kifogástalan látványt nyújt. Elvégre LED technológiával működő fényforrásról van szó, úgyhogy a kibocsátott fény minőségére és mennyiségére sem lehet panaszunk.

 


loading...