Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.19

Az alkáli só a rák megelőzésében

A daganatos betegségek szenvedő beteges sok esetben olyan alternatív gyógymódokat igyekeznek keresni, amelyeket az orvostudomány nem kezel elfogadott eljárásként. Az alkáli só kérdése megosztja az orvosi társadalmat; a kutatási eredmények és a tapasztalatok ígéretesek, az általános alkalmazás mégis várat magára.

 

alkali-so-rakgyogyitas.jpg

 

Az alkáli só hatékonyságára vonatkozó kutatások már évtizedek óta zajlanak. Már a kutatások első fázisában bizonyossá vált, hogy az alkálifém sók közül a cézium sói jelenthetik a legjobb esélyt a daganatos sejtek elleni harcban; az alkáli só vegyületei a rák kezelésére is használható anyagok lehetnek.

 

A cézium só használata azonban nem jelentett tökéletes megoldást, ugyanis a túlzottan sós íze miatt az emésztőrendszeren keresztül történő bevitele gyakorlatilag lehetetlen volt, így mindenképpen olyan megoldásra volt szükség, ami kiküszöböli ezeket a problémákat. Még a '80-as években megszületett az első köztes megoldás a Dimethyl Sulfoxid (DMSO) felhasználásával; ez az anyag képes volt magához kapcsolni az alkáli só vegyületeit, így lehetségessé vált a szervezetbe juttatásuk, azonban a készítmények rendkívül büdösnek bizonyultak. Ezért újabb „szállítóra” volt szükség; ezt a szerepet az MSM töltötte be, ami már mentes volt mindenféle kellemetlen szagtól és az előző vegyület egyláncú változata. Ez az anyag már lehetővé teszi, hogy az alkáli sókat be tudjuk juttatni a szervezetbe, ráadásul nincs szükség sem az emésztőrendszeren át történő felszívódásra, sem injekciókra. A készítmény krém formájában alkalmazható. A hatóanyagok beivódnak a szövetekbe, ahonnan a vérerek segítségével eljuthatnak a daganatok gócpontjaihoz. Az alkáli só használatáról érdemes tudni, hogy képesek áthatolni az agyérgáton is, aminek köszönhetően az agydaganatok kezelésében is eredményt szolgáltathatnak.

 

Az ilyen jellegű bevitelnek köszönhetően nincs szükség sem tablettára, sem injekcióra, így az emésztőrendszer nincs kitéve terhelésnek, illetve mellékhatásoknak. Ez rendkívül fontos szempont, hiszen a betegség és a különböző orvosi kezelések nagyon nagy mértékben terhelik a szervezetet, így a meggyengült érrendszert nem tesszük ki újabb és újabb veszélyeknek.

 

Az alkáli só használata a legtöbb daganatos betegség esetén eredménnyel szolgálhat, azonban fontos tudni, hogy egyes körülmények előfordulása esetén le kell mondani az ilyen jellegű készítményekről. Noha általánosságban azt szoktuk mondani, hogy az alkáli sók nem okoznak semmilyen mellékhatást, mindenképpen érdemes tudni, hogy a szervezetre komoly hatást gyakorolhatnak. Emiatt a súlyos szívbetegségben szenvedő betegek számára az alkáli sók használata nem javasolt. A szívritmuszavaros is kizárják a készítmények használhatóságát. A szívbetegségek mellett a máj egyes súlyos megbetegedései vagy rendellenességei is kizáró okként szolgálhatnak; kiterjedt májdaganatok, illetve májkárosodás esetén az alkáli sókat tartalmazó készítmények nem használhatók.

 

A mai modern orvostudomány különböző véleményeket fogalmaz meg az alkáli só alkalmazásával kapcsolatban. Egyes szakemberek a daganatos betegségek gyógyításának egyik remek alternatíváját látják benne, mások elutasítják a használatát.
Forrás: alkaliso.info