Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.24

Az akkumulátoros mozgásérzékelős lámpák világa

Ezek a lámpatípusok nagyon jó kiegészítő világítási megoldások otthonunk bármely részén. Jellemzően reflektor jellegű megoldások, de különböző fényerősségekben kaphatóak. Működésükről egy szenzor gondoskodik, ami akkor lép működésbe, ha látóterében mozgást érzékel, majd automatikusan ki is kapcsol.

Beltéri és kültéri megoldások is elérhetőek az akkumulátoros mozgásérzékelős lámpákból. Egyes darabok még alkony érzékelővel is felszereltek. Az alkony érzékelő megakadályozza a lámpa nappali, természetes fényben történő aktiválódását. Nézzünk szét az akkumulátoros lámpák tárházában és dobjuk fel otthonunk világítását!

mozgaserzekelo-lampa.jpg

Beltéri kialakítások

Az akkumulátoros mozgásérzékelős lámpák segítségünkre lehetnek a bejáratunk, az ajtónk közelében, a lépcsőházban vagy akár az előszobában is. Hálószobákban is használhatóak a kisebb fényerővel rendelkező fajták, így azok felkapcsolódásakor mások nyugalmát nem zavarjuk meg. Előnyös késői órákban hazaérkező családtagok esetén, vagy gyermekek felügyeletére. Ideális továbbá fürdőszobai megoldásokhoz vagy az éjszakai konyhaszekrény dézsmálóknak irányfény gyanánt. Időszabályozóval külön tudjuk szabályozni a lámpák működési időtartamát is.

Stílusos és praktikus beltéri irányfény megoldások elérhetőek az akkumulátoros lámpa megoldások között nagyok és kicsik számára egyaránt. A gyermeklámpák alkonyérzékelővel is felszereltek, tehát nappali fényben vagy lámpa fénye mellett nem fognak működésbe lépni.

A költséghatékonyságot figyelembe véve a lámpák nagy része már LED technológiát használ, így üzemeltetésük nem drága. Mégis próbáljuk meg a mindennapi életünkben az újratölthető elemek használatát az eldobhatóak helyett.

Kültéri kialakítások

Vásárlásnál figyeljünk, hogy kültéri megoldást csak a szükséges vízvédelemmel ellátott darabok közül válasszunk. A kültéri mozgásérzékelős akkumulátoros megoldásokban további előnyök rejlenek. Ezeknél a daraboknál választhatunk beépített napelemmel rendelkező lámpát, úgynevezett solar lámpát. Így az akkumulátor működéséhez szükséges elemek vásárolgatásától vagy töltögetésétől is megkímél minket a napfény. Figyeljünk azért itt is arra, hogy LED-es technológiájú lámpa legyen. Ezzel a környezettudatos megoldás a nulla üzemeltetési költséggel fog párosulni.

Ezeket a lámpákat használhatjuk udvar, kapubejárat, virágos kertek, de akár még az úszómedence megvilágítására is. Kialakításukat tekintve vannak falra, oszlopra szerelhető, nagyobb fényerejű megoldások is. Kisebb világító erejű, földbe szúrható darabokat már rendkívül olcsón vásárolhatunk. Az akkumulátoros lámpa megoldások között már a dizájn kerti állólámpák is megtalálhatóak.

Az Alkonylámpa kínálatában csak minőségi lámpákkal találkoznak az oldalukra látogatók. Ha pedig tanácstalanok vagyunk, szakértő tanácsokkal várnak minket, hogy a lehető legmegfelelőbb világítási megoldást találhassuk meg otthonunk vagy akár vállalkozásuk számára.