Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.27

Az a csodálatos feromon - létezik vagy placebo?

Számos férfi parfümön olvashatjuk, hogy feromont tartalmaz. Igen ám, de ez miben befolyásolja az ellenkező nem vágyát? Utánajártunk kicsit.

Mi az a feromon?

A feromon szó latin eredetű szóösszetétel, ami a pherein (hordoz) és hormon (felizgul) szavak kombinációjából ered. Ez egy kémiai anyagot jelent, ami vágykeltésre alkalmas az ellenkező nem esetében. Persze ezt állatkísérleteken keresztül tapasztalták a kutatók, az emberek esetében nincs ilyen konkrét bizonyíték. Hogy működik-e ez az emberek esetében is?

Mivel híján vagyunk az embereken végzett kutatásoknak ebben a kérdésben, így csak találgathatunk a választ illetően. Tény, hogy az emberek rendelkeznek ugyanazokkal az illatmirigyekkel, mint az állatok, melyek a feromon termeléséért felelősek. Azt tudni kell, hogy ezek pubertás kor előtt inaktívak, vagy legalábbis erősen mérsékelt aktivitást mutatnak, míg utána beindulnak és termelik a szexualitással összefüggő illatokat.

 

parfum.jpg

 

Azt mindenki tudja ezzel szemben, hogy némely emberek illata vonz, míg másoké taszít minket, de ennek okára épkézláb magyarázatot nem tudunk adni, tehát valami biztos van, ami ezt kiváltja. Persze itt vetődhet fel egy érdekes kérdés, méghozzá, hogy miért éppen abba szeretünk bele, akibe? Hiszen az is bizonyítást nyert, hogy a szerelmesek esetében annak az illata a legvonzóbb, akit szeretnek. Akkor, hogy van ennek az összefüggése? Melyik van előbb, az illat vonzása vagy a szerelem? Melyik következik a másik után? Ezt nem igazán fogjuk megtudni egyhamar, de jó lehet végigfuttatni a lehetőségeket.

Parfümök

Tehát akkor a feromon tartalmú parfümök ezt a kémiai vegyületet tartalmazzák, ami nem feltétlenül van jelen az emberi szervezetben, de valami igen hasonló biztosan. A parfümök általában kémiai eredetű feromont tartalmaznak, ami hatását tekintve megtévesztően hasonlít az eredetihez. Ezek általában roppant kellemes és férfias illatvariációk, így meglehetősen nehéz dönteni, hogy becsap-e minket az orrunk vagy sem. A végeredmény tekintetében persze mindegy, hiszen nagyon sikeresek a hölgyeknél.

Egy hölgyek számára rendkívül vonzó illat a Hot extra erős feromon parfüm férfiaknak, ami hiába kapható kis kiszerelésben, nagyon sokáig elegendő, mivel már egy apró csepp is garantált hatást vált ki. A leginkább a nyakon és csuklón érvényesül. A Phero spray feromon parfüm férfiaknak egy hasonlóan intenzív és sikeres illat, nagyon markáns és férfias. 15 milliliteres kiszerelése nem emeli a nagyok közé, de a hatása garantált.

Azt az olvasóra bízzuk, hogy a feromont mennyire lehet érezni és mennyiben járul hozzá a párválasztáshoz, de annyi biztos, hogy valamiféle kémiának kell lennie két ember között ahhoz, hogy mindketten jelentősebb érdeklődést mutassanak a másik iránt. Hogy miből eredhet ez a vágy? Sok kutatást kell még ahhoz elvégezni, hogy ezt biztosra meg lehessen mondani.