Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.13

Autós bűnbandát számoltak fel hét megyében, Zalában is

Országosan összehangolt akciót tartottak a rendőrök spanyol kollégáikkal és az Europol szakértőivel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályon orgazdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja folyamatban lévő nyomozásban a Készenléti Rendőrség (KR) Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály és több megyei rendőr-főkapitányság együttműködésével összehangolt akciót tartottak a rendőrök.

auto-honositas-1.jpg

A nyomozás adatai szerint az elkövetők 2015 óta több nagyértékű, Spanyolországban elkövetett bűncselekményekből származó személygépkocsi Magyarországon történő illegális értékesítésével hozhatók összefüggésbe.
A bűnözői csoport tagjai első lépésként hamis iratok felhasználásával különböző spanyol cégektől járműveket béreltek. A tulajdonosok megtévesztésével megszerzett autókat, teherautókat és hajókat Magyarországra szállították, ahol alvázszámukat átütötték, majd hamis vagy hamisított iratokkal forgalomba helyezték és jóhiszemű vásárlóknak értékesítették.

auto-honositas-2.jpg

A BRFK Felderítő Főosztály munkatársai a KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, a Pest, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, továbbá az Europol szakembereivel közösen 2018. július 10-én összehangolt akciót tartottak.
A széleskörű művelet során a rendőrök huszonhárom helyszínen végeztek eljárási cselekményeket, egy személyt elfogtak, továbbá tizenöt gépjárművet foglaltak le.
A nyomozók az elvégzett kutatások alkalmával adathordozókat, mobiltelefonokat, valamint iratokat foglaltak le. Az elfogott személyt a rendőrök üzletszerűen elkövetett egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja.
(Forrás és fotók:
police.hu)

 

loading...