Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.14

Autókölcsönzés egyedi igények szerint

Az autókölcsönzés egy olyan szolgáltatás, amiről sokan úgy tartják, hogy egy szükséges rossz, amin jobb, ha az ember minél előbb túlesik. Ez azonban nem feltétlenül igaz, ha ugyanis olyan cégtől bérlünk autót, ahol az ügyintézők, sofőrök értenek a szakmához, akkor ez akár kellemes élmény is lehet. Ugyanakkor a szolgáltatók sincsenek könnyű helyzetben, hiszen mindannyian más igényekkel rendelkezünk, és minden egyes ügyfél kérésének eleget tenni szinte lehetetlen. Ettől függetlenül azonban vannak olyan vállalkozók, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy elégedetté tegyék a bérlőiket. Az ügyfelek közül van, aki például forint helyett valutával szeretné kifizetni az autókölcsönzés díját.

 

budapest-autokolcsonzes.jpg

 

Adott esetben ez gond nélkül megtörténhet a napi középárfolyamon, de a szolgáltatók általában fenntartják maguknak a jogot arra, hogy bizonyos valuta fajtákat nem fogadnak el. Erről minden esetben érdemes előzőleg tájékozódni. Egy másik gyakori kérdés szokott lenni, hogy az autók rendelkeznek-e autópályamatricával, vagy azt a bérlőnek külön meg kell vennie. Amennyiben országhatárokon belül kerül használatra a gépjármű, akkor a szolgáltatók általában maguk intézik a vásárlást, a matrica árát pedig belekalkulálják az autókölcsönzés díjába.

 

Az esetek nagy részében az autóbérlés Budapest egész területén megvalósulhat, azaz a szolgáltató gondoskodik arról, hogy adott időpontban adott helyszínen legyen a bérelt jármű. Az igényeknek megfelelő autóbérlés Budapesten akkor is megvalósulhat, ha kisgyermek is a gépjárműben utazik. Ez esetben a kölcsönzők általában biztosítanak gyermekülést, babyhordót és ülésmagasítót. Arra azonban érdemes rákérdezni, hogy ez díjmentes vagy esetleg plusz költségeket eredményez, nehogy váratlan meglepetésben legyen részünk a végszámla kézhezvételekor. Ugyanez igaz természetesen a szolgáltatás többi részletére, feltételére is. Inkább kérdezzünk rá mindenre, mintsem ráfizessünk, esetleg olyat várjunk el, ami nincs is benne a megállapodásban, vagy másképp van benne, mint ahogy azt gondoltuk. Így elkerülhetjük, hogy az autóbérlés Budapesten rossz élmény legyen.

 

loading...