Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.17

Apró terek nagy barátja: csíkos szőnyeg

Kisebb otthonok, helyiségek megmentője.

 

Akadnak olyan lakberendezési trükkök, amiknek segítségével ugyan a lakásunk alaprajzát nem tudjuk átszerkeszteni, de a rendelkezésünkre álló helyet maximálisan kihasználva kelthetünk olyan látszatot, mintha több terünk lenne, mint amennyi valójában van.

 

szonyeg.jpg

 

Ezeknek a praktikáknak az egyike, ha bevetjük csíkokat. Ahogy az öltözködési divatoknál, persze az otthonunk felöltöztetésénél sem mindegy, hogy mindezt hogyan is tesszük, de ha sikerül megtalálni a megfelelő változatot, akkor legalább olyan káprázatos eredményt érhetünk el, mint egy egyedi méretezésű, speciálisan ránk szabott ruhával. Az alábbiakban segítünk, hogy egyszerűbb legyen a keresgélés.

 

Amikor a hálószoba az a helyiség, a mit szeretnénk így feldobni, akkor a szőnyeg csíkjai álljanak abban az irányban, ahogy fekszünk, és ahogy az ágy lábai is állnak. De ha például a nappalink függönyéhez szeretnénk igazítani az új szőnyeget, mint egy folytatólagosan szaladjanak keresztben a vonalak. Ez az elv érvényes akkor is, ha például egy lambériás helyiséget szeretnénk egy új szőnyeggel hanglatosabbá tenni, tehát a szőnyeg csíkjai úgy fussanak a földön, mint ha a lécek meghosszabbításai lennének.

 

Az olyan apró trükkökkel, mint a könyvespolcon álló komódon sorakozó gyertyák, illetve az egyéb lakástextileken visszaköszönő csíkok, még egységesebbé teszik a képet, és együttesen fejtik ki a – látszólagos – tértágító hatásukat. Ahogy a lakberendezési alapszabályok tartják, a világos színekkel kialakítva nagyobbnak tűnik a szoba, így például egy halványabb csíkozású szőnyeg jó megoldást jelenthet a lakásunk keskenyebb részein is.