Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.04

Antikorrupciós csomagot léptetne életbe a Jobbik

Egy antikorrupciós csomag életbe léptetését ígéri választási győzelmük esetén Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
Az ellenzéki politikus, miniszterelnök-jelölt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ország megvédése mellett a második legsürgősebb feladatként hivatkozott a források megtartására és a korrupciós bűncselekmények elszámoltatására.

vona-gabor-jobbik.jpg

(Vona Gábor. Fotó: Facebook)

Kifejtette: ennek részeként eltörölnék a mentelmi jogot és bevezetnék a dupla büntetés elvét, vagyis ez járna azoknak, akik politikusként megsértik a magyar törvényeket.
A paksi beruházást példaként hozva azt is mondta, hogy feloldanák a korrupciógyanús dokumentumok titkosítását, továbbá vagyonosodási vizsgálatot alkalmaznának a ciklus elején és végén a képviselőkre, kormánytagokra.
A Jobbik eltörölné az elévülési időt, hogy ne fordulhasson elő, hogy bizonyos idő eltelte után az, aki meglopta, megkárosította Magyarországot, úgy folytathassa az életét, mintha mi sem történt volna.
A közpénzekkel kapcsolatos bűncselekmények vizsgálatára, felszámolására létrehoznák a korrupcióellenes ügyészséget és azonnal jeleznék Brüsszelnek, hogy csatlakozni kívánnak az európai korrupcióellenes ügyészséghez
- ismertette programpontjait a pártelnök.
Utóbbira utalva megjegyezte: Orbán Viktor miniszterelnök az ország szuverenitására hivatkozva visszautasította azt, szerinte azonban a kormányfő a saját szabadságát félti.
Vona Gábor azt is megfogalmazta, hogy "a győzelemhez a részvétel a fontos", értékelése szerint a kormányváltáshoz legalább 70 százalékos részvétel szükséges. Megismételte, nem az a választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e, hanem a kivándorlás lelassítása, megállítása.
Úgy vélte, a kormányfő vidéken járva akkor érzi magát boldognak, ha lát egy újabb stadiont, ezzel szemben ő magyar tulajdonú termelőüzemeket szeretne látni, elégtétel helyett kórházi diagnosztikát ígér, a politikai ellenfelek helyett pedig az ország problémáit listázná.
A politikus - "baloldali visszaléptetési tragikomédiaként" jellemezve a helyzetet - arra is kitért: a baloldali pártok az elmúlt 8 évben nem tudtak megegyezni, gyanítja, hogy a következő 4 napban sem fognak.
Pártja mellett érvelve közölte: a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, stabil és egységes, vitáktól mentesen tud kormányt alakítani, továbbá el akarja és el is tudja számoltatni az elmúlt évek korrupciós bűncselekményeit. MTI

 

loading...