Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.13

Amit a tibeti hangtálas relaxációról tudni érdemes

A relaxáció ebben a felgyorsult, stresszes világban egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen segítségével kissé lelassulhatunk és ellazulhatunk. Bár a relaxációs gyakorlatok még nem túlságosan elterjedtek, de nagyon sok esetben segíthet már egy fél órás séta vagy egy kis zenehallgatás is. A tibeti hangtálas relaxáció során a zenéhez hasonlóan a hangokat és a rezgéseket használjuk a testi és lelki egyensúlyunk megteremtésére, lássuk is, hogy hogyan!

 

 

tibeti-hangtalas-relaxacio.jpg

 

 

Hogyan zajlik egy kezelés?

 

 

 

A kezelés egy nagyon pihentető és kellemes élmény a páciens számára, aki kényelmes, akár utcai ruhában is részt vehet a terápián. A kezelés során a páciens felfekszik egy kényelmes kezelőágyra, ahol a kezelés időtartama alatt végig pihenhet.

 

A kezelő az elhelyezkedést követően a test egyes pontjaira és a test mellé is különféle méretű és falvastagságú tálakat helyez, melyeket a kezelés időtartama alatt ütővel finoman ütöget. A hangtálak rezgései és a hanghullámok a sejtekig hatolnak, így masszírozva át a testet, ami teljesen ellazult állapotba kerül.

 

A tibeti hangtálas relaxáció tehát lényegében egy olyan hangmasszázs, ahol a hangok és a rezgések által lesz megmasszírozva a páciens.

 

A kezelések hossza a kezelés fajtájától függ, ugyanis egy 5 hangtálas feltöltő és harmonizáló hangtálas relaxáció 45-50 percet vesz igénybe, míg egy 13 hangtálas mélyreható kezelés 65-70 percig tart.

 

 

 

Miben segít a kezelés?

 

 

 

A kezelés lényege, hogy oldja a stresszt és segítse az ellazulást, de emellett olyan pozitív hatásokat köszönhetünk neki, mint az immunrendszer erősödése, a légzés javulása, az izomfájdalmak enyhülése vagy az energiablokkok feloldása.

 

Gyermekeknek, valamint kismamáknak a várandósság idején és a szülés utáni időszakban szintén ajánlott lehet igénybe venni a kezelést. Gyermekek esetében javulás érhető el, ha a gyermek kommunikációs problémákkal, tanulási és viselkedési zavarokkal vagy visszahúzódó magatartással küzd.

 

Várandós kismamák esetében segít a kismamának elengedni a fizikai feszültségeket, aminek köszönhetően javulnak a baba körülményei is. A tibeti hangtálas relaxáció javítja továbbá a baba és a mama kapcsolatát, hiszen harmonikus érzelmi összehangolódást eredményez.

 

 

 

Kik vehetik igénybe a tibeti hangtálas relaxáció kezelést?

 

 

 

A kezelést bárki igénybe veheti, aki megfelelő egészségi állapottal rendelkezik. Kivételt képeznek az olyan betegségekben szenvedők, melyek akut gyulladással és lázas állapottal járnak, de epilepszia, szívritmus-szabályozó használata és trombózis esetén szintén nem ajánlott.

 

Továbbá a műtét utáni első 6 hétben és a várandósság első 3 hónapja alatt a magzat érzékenysége miatt szintén nem javasolt a kezelésen való részvétel.

 

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy a hasznára válna részt venni egy tibeti hangtálas relaxáló kezelésen, vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal, és egyeztessen időpontot!