Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.02

Amikor a WC tartály javítás nem várhat tovább

A WC eldugulása gyakran okoz problémát az otthonokban, éppen ezért hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a WC tartály javítás is szükségessé válhat időnként. A megfelelő karbantartás, vízkőoldás hiányában folyamatosan túlfolyó, szivárgó szaniter miatt bosszankodhatunk, éppen ezért a terület mindenképpen odafigyelést igényel.

Sajnos gyakori jelenség a csordogáló víz, amely nem csak a vízszámlát befolyásolja hátrányosan, de a csésze gyors vízkövesedéséhez is vezet.

 

wc-tartaly-javitas.jpg

 

WC tartály javítás házilag

 

A jakabszelep szó sokak számára ismerős lehet, hiszen ezt tartályos rendszerek esetén gyakran alkalmazzák. Nem másról van szó esetében, mint egy levegővel telt műanyag golyóról, amely a víz felszínén lebeg, és a beáramló víz mennyiségét szabályozza. Ha a hibát a folyás jelenti, akkor érdemes elsőként ezt ellenőrizni.

 

Előfordulhat, hogy a golyó beszorult, és elegendő lehet akár annak kézzel történő megmozgatása is. Az alkatrész cseréje, áttisztítása is megoldhatja a problémát. Amennyiben csere szükséges, akkor érdemes magunkkal vinni a szaküzletbe, hogy biztosan olyat vásároljunk, amire szükség van a szaniterhez.

 

Azt talán felesleges is említeni, hogy mielőtt bármit elkezdünk szétszerelni, mindenképpen zárjuk el a vizet.

 

Gyakran a vízkő a ludas!

 

A WC tartály javítás során szembetalálhatjuk magunkat vízkővel. Ez gyakrabban okoz problémát, mint azt a legtöbben hinnénk. Elsősorban a WC tartály túltöltése esetén érdemes erre gondolni. A feltöltő szelep alatt akár jelentős vízkőréteg is látható, amit sokszoros vízkőoldással és manuális fellazítással tüntethetünk csak el.

 

Előfordulhat, hogy hosszas vízkőoldás vár ránk, de a végeredmény érdekében megéri rászánni az időt. Ha nagyon nagy vízkődarabok szorultak be, akkor fogkefével is fellazíthatjuk azt- természetesen vízkőoldó jelenlétében.

 

Mivel a vizet alkalmazó rendszerekben folyamatosan jelen van a vízkő megjelenésének kockázata, ezért a vízkőoldásra mindenképpen figyelni kell. Akár a rendszeres toalett tisztítás alkalmával is érdemes a vízkövesedésre alkalmas elemeket lespriccelni vízkőoldóval. Ilyen módon eloszlatható az anyag és mindenhol leoldja a kezdődő vízkövet. A szakemberek az évekig elhanyagolt rendszerekben gyakran félujjnyi vastag vízkőréteggel is találkoznak, mely alapvetően befolyásolja a toalett tökéletes működését.

 

Ugyan a WC tartály javítás kivétel nélkül egyszerűen megoldható, de meghibásodás esetén még a legkisebb gond is sok bajt okozhat.

 

Ha a leeresztő gumiszimeringet kell cserélni

 

A WC tartály javítás azért is szükségessé válhat, mert a leeresztő szelep alján elöregedett a gumi. Bár a csere ugyan nehézkesnek tűnhet, de tulajdonképpen csak egy kis kézügyesség és rálátási képesség szükséges hozzá. Nincs ideje mindezzel egyedül bajlódni? A feladat elvégzésére hívhat profit is, aki valóban percek alatt megoldja a problémát.

 

Tipikusan a gumiszimering cseréjét jelzi, ha a tartály magától elkezd tölteni, mintha valaki leöblítette volna a toalettet.

 

Javítás szakember segítségével

 

A toalett kapcsán felmerülő problémák gyakorlatilag otthonunk kényelmes használatára nyomják rá a bélyeget. A helyiség és a szaniter optimális működése nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy ne kelljen csillagászati összegű vízszámlát fizetni és állandó zajok se szűrődjenek ki a helyiségből.

 

A WC tartály javítás teendőihez akár szakembert is hívhatunk, így garantáltan gyorsan megszüntethető bármely felmerülő probléma. Ha elsőre nem megy a javítás, vagy nem látja át a rendszert, ne bajlódjon, inkább válassza a hozzáértő segítséget!