Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.11

Akár a villanyszámlát is be lehet majd fizetni a Mol kutakon

Mivel a vegyipar egyre nagyobb felhasználója lesz a kőolajszármazékoknak, a Mol Nyrt. a követező 15 évben mintegy 4,5 milliárd dollár befektetést tervez az ágazatba - mondta Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésén tartott előadásában csütörtökön, Budapesten.

 

mol-logo.jpg

 

Hernádi Zsolt a vállalat új stratégiájáról szólva azt mondta: a világban zajló változások gyökeresen meg fogják változtatni mindennapjainkat, és ez alól az olajipar és a Mol sem vonhatja ki magát. Jelenleg a kitermelt kőolaj 50 százalékát a közlekedés használja, és ez az arány hosszú távon biztosan csökkeni fog.

A szénhidrogén helyettesíthető lesz a közlekedésben, azonban az élet más területén továbbra is pótolhatatlan nyersanyag marad. Közölte, a vállalat a hagyományos üzletágait, a kutatás-termelést és finomítást is fejleszti, de emellett jelentős beruházásokat hajt végre a vegyiparban. A Mol 4,5 milliárd dollárnyi befektetést tervez a következő 15 évben a vegyipar területén, ez a cég válasza a hagyományos üzemanyag-felhasználás várható csökkenésére - tette hozzá.

Átalakulnak a töltőállomások is, a Mol 2000 állomásán innovatív üzleti megoldások kaphatnak helyet, fokozatosan értékesítőhelyekké és szolgáltatóhelyekké válnak, ahol akár a villanyszámlát is be lehet majd fizetni - mondta.

Közlése szerint a társaság új lehetőségek felé is nyit, és jelentős fejlesztéseket tervez az innováció területén is. A következő években 100 millió euró értékben ruház be a társaság befektetési alapok hálózatába, egyebek mellett startupokba, innovatív megoldásokba, ipari fejlesztésekbe. MTI

Olajat keres Bázakerettye környékén a MOL

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mol aláírta a koncessziós szerződéseket a negyedik bányászati koncesszió tenderen elnyert hat szénhidrogén kutatási területre - tette közzé az olajipari vállalat kedden a BÉT hivatalos honlapján. A közlemény szerint a Mol így - a már jogosultságában álló közel 4200 négyzetkilométer mellett - újabb, mintegy 4200 négyzetkilométeren kezdheti meg a szénhidrogén kutatást Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területeken.