Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.18

Aggodalomra semmi ok – az elektromos fűtés 2021-ben sem lesz drága

Ebben a cikkben újfent megcáfoljuk azt a tévhitet, miszerint az elektromos fűtés anyagi szempontból költséges volna. Ezen állításunkat persze igyekszünk minél erőteljesebb érvekkel és tényekkel alátámasztani.

Méghozzá azzal a céllal tesszük mindezt, hogy végre minden felesleges és nemkívánatos félreértést sikerüljön eloszlatni az elektromos fűtés körül. Ezzel ugyanis számos háztartásban sikerülhetne költséghatékonyabb módon kivitelezni a fűtést.

 

elektromos-radiator.jpg

 

Felejtsük el végre azt a tévhitet, miszerint az elektromos fűtés zsebmetsző luxusnak számít

 

Az elektromos fűtés drága mivoltáról nagyjából olyan beszélni 2021-ben, mintha a gombok nélküli telefonok létjogosultságában kételkednénk. Habár néhány évvel ezelőtt még a kezdetleges elektromos fűtés nem számított olcsónak, ma már igencsak megfordult ez a tendencia.

Méghozzá annak köszönhetően, hogy közben nem kevés technikai fejlesztés ment végbe ezen a fronton. Úgyhogy a korszerű elektromos fűtési megoldások nemhogy drágának nem nevezhetők, hanem sok esetben megelőzik költséghatékonyság szempontjából a hagyományos opciókat.

 

Az elektromos fűtési megoldások nemcsak költséghatékonyak, de kényelmesek is

 

Legyen szó éppenséggel bármelyik típusú fűtési megoldásról, az alkalmazott metódus anyagi vonzata bizony csak egyetlen változó a képletben. Vagyis a költséghatékonyságon túl bizony sokat számít, hogy az adott fűtési mechanizmus mit kínál még pluszban.

A korszerű elektromos fűtés esetében mindenképp ki kell emelni azt, hogy elképesztően kényelmes használatot biztosít. Gyakorlatilag gombnyomásra segít megteremteni a komfortos meleget az otthonban.

Mindezen felül sokat számíthat az is, hogy egy modern elektromos fűtési megoldás esetében bizony nem kell sokat várni a jótékony hatás jelentkezéséig. Az esetek döntő többségében bizony másodperceken belül már jól érzékelhető lesz, ahogyan a korszerű elektromos fűtőtest elkezdi árasztani a kellemes meleg levegőt.

 

Elektromos radiátor – avagy költséghatékony megoldás a komfortos melegért

 

A modern elektromos radiátorok már alumíniumból vagy öntöttvasból készülnek, kihasználva ezáltal az alumínium és az öntöttvas kedvező fizikai tulajdonságait. Fontos kiemelni velük kapcsolatban azt az egyedülálló kompozit belsőt, aminek köszönhetően a fűtőpanel hatékonysága mellett már a hőtárolás megvalósítása is könnyedén kivitelezhető.

Ha mindez önmagában nem volna elég, akkor a korszerű elektromos radiátorokat számtalan hasznos kiegészítővel is ellátják a gyártók. Ide sorolhatjuk tehát a termosztátokat, időzítőket, programozható modulokat, valamint a praktikus lábazatokat is.

Vagyis jól látható, hogy elképesztően hasznos kiegészítő funkciók egész sora segít az elektromos fűtést még hatékonyabbá, olcsóbbá és kényelmesebbé varázsolni.