Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.09

Add el a lakásod gyorsan és egyszerűen!

A mintegy két éve tartó ingatlanpiaci fellendülés a gyorsan és jó áron eladható ingatlanokról tett tanúbizonyságot, ám a trend – úgy tűnik – egyre lassul. Az ingatlanpiac gyors felfutása után ma már egyre nehezebb értékesíteni egy-egy ingatlant, ám ha betartunk néhány egyszerű szabályt, akkor gyorsan sikerülhet.

 

haz.jpg


Az ingatlanpiac Letenyén és környékén

 

Az ingatlanpiac mintegy két évvel ezelőtt kezdődő felfutása kedvező helyzetbe hozta azokat az ingatlantulajdonosokat, akik értékesíteni szerették volna ingatlanjaikat. Elsősorban a fővárosi és a nagyvárosokban álló ingatlanok eladása nőtt meg ugrásszerűen, főleg amiatt, hogy a vásárlók befektetési céllal kezdték el felvásárolni a forgalomképes ingatlanokat. Kedvező helyzetben voltak még azok az értékesítők is, akiknek lakása egyetemvárosokban épült, hiszen a felsőoktatási tanulmányukat végző fiatalok részére is előszeretettel vásárolnak lakást a szüleik.
Ha az ingatlanok típusát tekintjük, akkor a lakások (panel- és tégla) előnyt élveznek a családi házakkal szemben, amelyeket még az ingatlanpiaci felfutás idején sem volt könnyű eladni.
Ha a Letenye és környéke ingatlanpiacát tekintjük, akkor jól látható az ingatlanpiaci statisztikákból, hogy 2014 végétől itt is felfutás tapasztalható az ingatlanok eladásában, amely a 2016-os év folyamán még nagyobb lendületet vett, ám azóta az eladások száma fokozatosan csökken. A kisebb városokban – így Letenyén sem – egyszerű manapság eladni az ingatlanunkat, ám néhány hirdetési módszerrel és apró fogással az értékesítés sikeressé tehető.


A sikeres lakásértékesítés trükkjei

 

Általában elmondható, hogy egy lakást értékesíteni nem egyszerű dolog, hiszen aki belevág, az minél gyorsabban szeretné eladni és az új terveibe kezdeni. Éppen ezért nem mindegy, hogyan kezdünk neki az eladásnak. Ami elengedhetetlen: az a lakás meghirdetése, ennek kétféle szempontja a hol és hogyan. Az első kérdésre a válasz egyszerű: mindenhol hirdessük meg, ahol csak tudjuk, hiszen nem tudhatjuk előre, honnan fog érkezni a vásárló. A legjobb, ha minden internetes hirdetési oldalon hirdetünk, papíralapú újságban, kifüggesztjük a környék hirdetőoszlopaira, kiplakátoljuk a házban, az erkélyre molinót készítünk.


Ezeknek ugyan van némi költsége és egy kis utánajárást is igényelnek, ám ha a felmerülő költségeket belekalkuláljuk az eladási árba, nem fogunk rajta sokat veszíteni. Egy informatív, figyelemfelkeltő molinót digitális nyomdában érdemes elkészíttetni, és a hirdetésekben szereplő képek elkészítését is érdemes szakemberre bízni.

A fényképeken múlik ugyanis nagyon sok minden: az érdeklődők vonzónak találják-e a képek alapján a lakásunkat vagy sem, eljönnek-e személyesen megnézni vagy inkább továbblapoznak. A legjobb, ha a képek napsütéses időben készülnek, fontos, hogy ne hagyjunk elől sok lomot, amikor a fényképeket készítjük, legyen rend és tisztaság. A lakás és a helyiségek előnyös arcát mutassuk be, és inkább rejtsük el azokat, amelyek nem túl  vonzóak.


Egyedi hirdetési szöveggel jó eséllyel keltjük fel az érdeklődők figyelmét, ám ma már nem könnyű ilyet írni. A hirdetés szövegénél törekedjünk rá, hogy minden részletre kiterjedően tájékoztassuk a hirdetések olvasóit, és minden olyan tulajdonságát említsük meg a lakásnak, amivel rendelkezik, még akkor is, ha ez számunkra nem fontos vagy egyes elemeit nem használjuk.

 


loading...