Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.29

A VPS jövője a piaci trendek alapján

A VPS, azaz virtuális magánszerverek meghódították a piacokat, és a térhódításuk töretlennek tűnik. A kérdés az, hogy a jövőben is várható a további diadalmenet?

 

A VPS piacának növekedése általánosan megalapozottan várható globálisan és lokálisan is

 

Érthető módon, hiszen mindenhol egyöntetűen növekszik a cégek igénye arra, hogy nagyobb kontrollal rendelkezzenek a saját szervereik felett. A virtuális szerver gyakorlatilag ugyan az, mint a dedikált szerver, hiszen specifikus tárhellyel, memóriával és erőforrásokkal rendelkezik.

A különbség csupán annyi, mint ahogy a neve is kifejezően mutatja: ez virtuális és nem fizikai szerver. Viszont itt is garantáltak az erőforrások, ami hatalmas előnnyel bír a megosztott szerverekkel szemben. Ezen felül egyre nagyobb az igény a minél biztonságosabb szerver szolgáltatásokra.

Ez is biztosítja a piac releváns fejlődését a jövőben.

Harmadik biztató ok a csoportos virtualizáció iránti igény, hiszen így, a Felhő alapú hoszting megoldásokkal együtt a hardware karbantartás költségei töredékükre redukálódnak a VPS javára.

 

szerver-berles.jpg

 

A VPS piacon a teljes támogatással rendelkező szolgáltatók számíthatnak legnagyobb fejlődésre

 

Ez azt jelenti, hogy a cégek mindenképpen outsourcing lehetőséget keresnek a VPS szolgáltatással együtt. Tehát elvárják, hogy a támogatás, a karbantartás, a frissítések kezelése, a biztonsági rések felkutatása, javítása, szerverek monitorozása, alkalmazások üzemeltetése, de lehetőleg ezekből minél több a VPS szolgáltató felelőssége legyen.

A Servergarden által nyújtott VPS szolgáltatás mindezt lefedi azzal, hogy a VPS biztosításán túl az üzemeltetést és rendszergazdai tevékenységet is átvállalja az ügyfelek részéről.

 

A Linux OS-ek összessége a VPS piacon jelenleg is nagyjából 60%-ot tesznek ki

 

Valójában a különböző Linux disztribúciók gyakori nagy előnye a webes szolgáltatások és technológiák rohamos ütemben való fejlesztése.

Ebbe beletartoznak a külön erre a szolgáltatásra szakosodott disztrók kiemelt ügyfél támogatási tulajdonságai és az operációs rendszerek flexibilitása is.

A szerverek tekintetében a Linux-ot nehéz megverni. Az alacsony költségekről és gazdaságos erőforrás-kihasználásról nem is beszélve!

 

A világon, globálisan a KKV-k fejlődhetnek a következő években a legdinamikusabban

 

Köszönhetően az e-kereskedelmi platformok megosztottságának. A KKV-k általában kihasználják azt, hogy egyszerre több platformon is meg tudnak jelenni, hiszen manapság egy alkalmazás számos platformon képes futni.

Ez nagyban javítja a végfelhasználói élményt és a cégeknek segít megtartani a fogyasztókat. Több fogyasztó kiszolgálása természetesen nagyobb erőforrásokat igényel a VPS piac előnyére.