Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.27

A világító zsinór előnyei

A világító zsinórról tudni kell, hogy nem a led-ek családjába tartozik, viszont piaci lehetősége igen széleskörű és a webáruházban szintén elérhető. Sok éve juthatnak hozzá a vásárlók, így igazán nem számít technikai újdonságnak a zsinór, ami világít is, ugyanakkor az egyik legpraktikusabb megoldást jelentheti hosszú távon.

 

vilagito-zsinor.jpg

 

A következőkben megvizsgáljuk közelebbről, mire használhatjuk a praktikus eszközt. Előnye, hogy bármilyen rendezvényen, legyen az esküvő, születésnap, karácsonyi ünnep, ékes díszítő kiegészítő lehet, rendkívül könnyű vele dekorálni, ugyanakkor látványos hatást érhetünk el felhasználásával. Önmagában fényt bocsájt ki a 3 méter hosszú zsinór, ami 2 db ceruza elemmel működik. 3 méter hosszúságú zsinór esetében 12 V betáplálásról beszélünk, és rendkívül könnyen telepíthetjük úgy, ahogy nekünk a legmegfelelőbb.

 

Ezekhez megfelelő adapter megvásárolható, rendelhető is tetszőleges hosszban, még külön csatlakozót is igényelhetünk hozzá, de ha igazán leleményesek vagyunk, mi választhatjuk meg milyen hosszban szeretnénk használatba venni. A világító zsinór tulajdonképpen magában egy műanyag cső, amiben elektromos folyamatok hatására kapunk fényt. A meghatározott frekvencián a fény részecskék segítségével lép működésbe és könnyen használhatóvá válik a dekorációs eszköz, nincs tele égőkkel sem. További előnyeihez tartozik, hogy ha kellőképpen odafigyelnek rá és a külső sérülésektől védik, úgy hosszantartó lesz és később is könnyedén felhasználhatjuk.

 

A zsinór 5 mm-es verzióban is elérhető, ami a legvastagabb, akár a 3528-as dekorációs céloknak megfelelő led szalagot is helyettesítheti. 8000-10000 óra a megadott működési ideje a gyári adatok szerint, ugyanakkor – mint minden hasonló eszköz – az idő elteltével fényerejéből veszít. A 3528-as led szalagnál költségesebb, de mivel hajlítható és tetszés szerint csomózható, sokszor felhasználható, könnyebb vele a munka abban az esetben, ha valahová nem ragasztották már be korábban.

 

Természetesen többféle színben elérhető, a legkedveltebb árnyalatok a zöld, rózsaszín, piros, kék, sárga. Érzékeny adaptert is kaphatunk hozzá, így a különböző események akár leglátványosabb dekor elemévé is válhat. Több zsinór együttes használatával kombinálhatóak a színek és a vezérlés, amihez csak egy kevés elektronikai tudás szükséges.