Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.01

A Tesco szervezeti átalakításokra készül, elbocsátások is lesznek

Szervezeti átalakítások előtt áll a Tesco, új munkakörök jönnek létre, egyesek pedig megszűnhetnek, a vállalat azonban arra törekszik, hogy az érintett munkavállalóinak a cégen belül találjon új munkakört, és a lehető legkevesebb dolgozót kelljen elbocsátani - közölte Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

tesco.jpg

A tervezett átalakításokról a Tesco csütörtökön tájékoztatja munkavállalóit - tette hozzá.
A Magyar Idők című napilap csütörtöki számában azt írta, hogy napokon belül csoportos létszámleépítést jelenthet be a magyarországi Tesco, miután az anyavállalat utasítására Magyarországon is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával.
A Nagy-Britanniában múlt héten bejelentett átalakítások - amelyek a globális hipermarketlánc költségcsökkentő törekvéseit támogatják - a leányvállalatokat is érintik, így például a Tesco Europa csoport részeként a magyarországi Tescókban is munkakörök szűnnek meg.
Azonban nem csupán a hipermarketekben lévő ügyfélszolgálatok átalakítása következik, amely százas nagyságrendben érinti a közel 18 ezer fős dolgozói állományt a cégnél, hanem több feladatot is átalakítanak. MTI