Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.17

A téli esték hangulatához az állólámpa is sokat tud hozzá tenni

Az állólámpa egyetlen otthonból sem hiányozhat, hiszen egyszerre teremthetőek meg segítségével a megfelelő fényviszonyok és ugyanakkor a hangulatvilágítás terén is szerep juthat neki. A választék minden korábbinál szélesebb, és a designer darabok világa iránt érdeklődők éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint azok, akik a klasszikus és egyúttal megfizethető megoldások hívei.

 

A fényforrás szerepe kiemelt jelentőséggel bír télen, amikor gyakran már délután négy óra környékén sötét borul a lakásra. A korai sötétedés hátulütőinek kiküszöbölése mellett fontos a stílusteremtés is, melyet szintén megvalósíthatunk az állólámpa használatával.

 

allolampa.jpg

 

Stílusos nappali egyetlen állólámpa segítségével

 

Az elter.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy sokszor elegendő egyetlen jól megválasztott állólámpa ahhoz, hogy a nappali otthonos és igényes megjelenéssel bírjon. Ehhez nem csak az eszköz külseje járul hozzá, hanem a segítségével elérhető fényhatás is. Gyakran túl soknak bizonyul a mennyezeti lámpa vagy a csillár nyújtotta fény, és valami diszkrétebbet, komfortosabbat keresnénk.

 

Ilyenkor jutnak szerephez az állólámpák, melyek olvasókarral, vagy állítható fényerősséggel bíró beállítási lehetőséggel is rendelkezésre állnak. A funkció függvényében akár a lakás más helyiségeibe is remek választásnak bizonyul ez a lámpa típus. Arra azonban mindenképpen fordítsunk figyelmet, hogy stílusban passzoljon a helyiség berendezéséhez, színvilágához.

 

Lazítás mellé nélkülözhetetlen

 

Sokszor másra sem vágyunk a stresszes munkanap után, mint hogy otthonunk nyugalmában megpihenjünk. Az állítható fényerősséggel bíró állólámpa televíziózás, filmnézés mellé is remek választás, de ha olvasni szeretnénk, akkor a mobilizálható olvasókar biztosíthatja a megfelelő fényforrást ehhez. Nem elhanyagolható természetesen a design sem, hiszen az ízlésünknek megfelelő környezetben a pihenés is teljesebb és kikapcsolóbb lehet.

 

Klasszikus megoldásoktól a modern darabokig

 

A lakberendezés terén otthonosan mozgók is azt javasolják, hogy érdemes az otthon stílusának, színvilágának megfelelően választani az állólámpa kínálatból. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kizárólag egyfajta szín kaphat helyet a lakásban.

 

Sokkal inkább arról van szó, hogy jó ízléssel és stílusérzékkel megtalálhatóak azok a kiegészítők, lámpák és textíliák, melyek úgy harmonizálnak egymással, hogy egyúttal mégis valamiféle egyediséget csempészhetünk segítségükkel a lakásba. A mediterrán stílus jegyeit magukon viselő lámpaburák legalább olyan elterjedtek és keresettek, mint a klasszikus szín-és formavilággal rendelkezők. Állólámpa választás kapcsán akár szabadon is engedhetjük a fantáziánkat, hiszen a modern otthonokba olyan designer darabokat is beszerezhetünk, amelyek önmagukban igazi műalkotásnak bizonyulnak.

 

A lakásban helyet kapott lámpák ma már sokkal nagyobb szerepet töltenek be, mint pusztán a funkcionalitásnak való megfelelés. Az állólámpa fajtákon túl gyakran helyet kapnak a mennyezeti lámpák, a falikarok, vagy éppen az asztali lámpák is az otthonokban, melyeknek megjelenése sem elhanyagolható.

 

A tapasztalatok szerint a különleges megoldások iránt mind nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen ezek egyszerre szolgálnak dekorációs elemként és a világításra alkalmas eszközként. Akár karácsonyi ajándék kapcsán is remek választás lehet az állólámpa, melyet főként családtagoknak javasolnak a hozzáértők.