Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.03.13

A TEK ütött rajta a magyar állampolgárságot kínálókon

A megalapozott gyanú szerint egy 48 éves és egy 66 éves férfi a 2017-2018. években többféle kapcsolatra hivatkozva kért jogtalan előnyt, azért, hogy cserébe elintézzenek valamilyen peres vagy közigazgatási ügyet. A két férfi – többek között – magyar és más, európai uniós tagállami állampolgárság megszerzését ígérte olyan külföldi – köztük szír – személyeknek, akik erre egyébként nem voltak jogosultak. A gyanúsítottak az elkövetésbe bevontak további két férfit.

tek-akcio-201.jpg

A Nemzeti Védelmi Szolgálat alapos felderítése és feljelentése alapján indult nyomozás tárgyát kötelesség megszegésére irányuló vesztegetés bűntette, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény képezi.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival együttműködve a tegnapi napon összehangolt akciót hajtottak végre, amelynek keretében több helyszínen (Budapesten és Kecskeméten)  is kutatást tartottak, és a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket foglaltak le. A nyomozó ügyészek 5 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, köztük egy 48 éves és 56 éves szír állampolgárt.

Az egyik elfogott személy az elfogása előtt, telefonon azt állította, hogy Siófokon tartózkodik, azonban a nyomozó ügyészek és segítőik Budapesten fogták el.
Forrás:
ügyészség.hu