Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.20

A szemünk világa és az életünk is múlhat a 3M teljesálarc használatán

Egyes munkahelyek veszélyt jelenthetnek az egészségünkre, ezért a megfelelő munka- és légzésvédelem érdekében ajánlott a 3M teljesálarc alkalmazása.

A munkahelyi balesetek sokfélék lehetnek, de jelentős részük az arc- és szemsérülésekből, illetve káros anyagok belégzéséből adódik össze. Ez nem meglepő, hiszen míg a test többi részét munkaruha védi, addig az arcunk gyakran fedetlen. Ahhoz, hogy a sérüléseket elkerüljük és a légzésvédelem is maximálisan biztosított legyen, a 3M teljesálarc viselete ajánlott.

 

3m-teljesalarc.jpeg

 

Hatékony munka- és légzésvédelemhez a 3M teljesálarc a jó választás

 

Vannak esetek, amikor a munkabiztonság szempontjából nem elég egy egyszerű munkavédelmi szemüveg, komolyabb sérülés- és légzésvédelemre van szükség. Ez főleg az építőipar, gépipar területén igaz, de ugyanígy szükség van a kiemelt biztonságra a porfestő műhelyekben, illetve a kerti munkálatok közepette is, hiszen ott a gépekkel végzett növényápolási feladatok miatt pattanó szilánkok és egyéb növényi darabok, illetve a permetezőszerek jelentenek veszélyt.

 

Milyen a munkavégzéshez ideálisan kialakított 3M teljesálarc?

 

Sokan azt hiszik, hogy egy egyszerű arcpajzsok segítenek elkerülni minden veszélyhelyzetet, ez azonban nem így van.  Az átlagos álarcok ugyanis gyakran oldalirányban nyitottak, így csak a szemből érkező tárgyak becsapódásától védik meg az arcot, a szemeket. A 3M teljesálarc azonban az egész arcot beborítja, minden irányból védelmet biztosítva, hiszen a szilikon anyagból készült részei tökéletesen illeszkednek az archoz. Három szeleppel van ellátva, kétoldalt a belégző-, középen pedig a kilégzőszelep került elhelyezésre. Ugyan a nagy látómezője és kialakítása teljesen elfedi az arcot, mégis könnyen le-, illetve felvehető, ezzel is megkönnyítve viselője dolgát.

 

Veszélyes gázok esetén is hatékony segítséget nyújt a 3M teljesálarc?

 

A normál gázálarcok kényelmetlenek és a látómezőjük is igen korlátozott méretű, valójában csak egyenes irányban, előre lehet belőlük kilátni. Bizonyos 3M teljesálarc modellek azonban nemcsak az arcot védik különleges kialakításukkal, de a speciális légzőszelepeiknek köszönhetően gázálarcként is használhatóak. E tulajdonságuk különösen fontos olyan munkahelyek esetén, ahol egészségkárosító anyagok kerülnek a levegőbe, például porfestő műhelyekben. Ezek a védőeszközök különleges termoplasztik gumiból készült arcillesztéssel készülnek, ami megakadályozza a mérgező gázok beszivárgását, illetve panorámás látómezővel rendelkeznek, így a viselőjük akadálytalanul végezheti a munkáját.