Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.11

A sólámpa élettani hatásai

A pozitív ionok számos egészségügyi probléma forrásai lehetnek. Jellemzően ingerlékenyebbek leszünk, rosszabbul alszunk, kevésbé tudunk koncentrálni, megfájdul a fejünk tőle. Ez mellett súlyosbítja az allergiás tüneteket, a stressz és depresszió tüneteit. Ezért is számottevő, hogy felszámoljuk őket környezetünkben, gátolva negatív hatásukat szervezetünkre.

 

solampa.jpg

 

A pozitív ionok


Az elektronikus berendezések habár megkönnyítik mindennapjainkat, azonban egyúttal negatív hatásuk is van. Számos eszköz pozitív ionokat bocsát ki magából: ébresztőóra, elektromos fogkefe, kávéfőzőgép, rádió, televízió. Keletkezésükhöz egyéb tényező is hozzájárul, még pedig a dohányfüst, ezért nem árthat, ha otthonunkban gyakrabban szellőztetünk. Ha a pozitív ionok koncentrációja megnő a környezetben, közvetlenül nem érezzük, de akkor is hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.


A negatív ionok


A sólámpák pozitív élettani hatásait számos kutatás és tanulmány igazolja. Használatuk különböző légúti megbetegedésekben hasznos: asztma vagy allergia, de lelki eredetű bajok esetén is sokat segíthetnek. Akár csak a jing és jang, vagy a nappal és az éjszakára gondolunk, ahol létezik pozitív, ott biztosan van negatív is. Ebben az esetben pozitívvá válik a negatív. A negatív ionok növelik az agy oxigénellátását, aminek eredményeképpen éberek leszünk, és több energiánk is lesz.  A só egyik jellegzetessége , hogy felszínre vonzza a vizet, vagyis higroszkopikus, ami égő hőjének segítségével elpárolog, a negatív ionok a párolgási folyamat során jönnek létre. Főként segít csökkenteni a betegség kellemetlen tüneteit, a köhögést, a torok irritációját. Mivel a levegőben lebegő káros anyagok – úgy mint a penész – pollenek és különböző baktériumok pozitív töltésűek, a negatív ionok képesek semlegesíteni őket, ez segít csökkenteni a betegségek tüneteit mint a köhögés, és torokirritáció. A lámpa belsejében elhelyezett izzók és a sókristály kombinációjából keletkeznek a negatív ionok. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy csak is ellenőrzött helyekről vegyünk lámpát, hiszen az olcsó, nem megbízható forrásból származó termékek veszélyesek lehetnek és káros anyagokat bocsáthatnak ki.