Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.06

A SEO szakértő segít a látogatottságnövelésben

A vállalkozók már felismerték, hogy weboldal nélkül nem maradhatnak versenyben a piacon, versenyelőnyről pedig még csak nem is álmodozhatnak. Sokan azonban azt gondolják, hogy ehhez elég egy domain név, egy tárhely és néhány ütős tartalmi elem. Ez azonban messze áll a valóságtól, ugyanis a weboldal létrehozása csak az első lépés egy hosszú és nehéz úton.

 

seo-szakerto.jpg

 

A SEO szakértő közreműködésére szinte minden esetben szükség van, ha a vállalkozó azt szeretné, hogy a honlapja látogatott legyen. A Google meglehetősen szigorú szabályok szerint vizsgálja az interneten működő oldalakat, és bonyolult paraméterek alapján rangsorolja őket. Ezért van az, hogy ugyanarra a kulcsszóra valamilyen weboldal az első helyen szerepel, valamelyik pedig csak a második vagy harmadik oldal végén jelenik meg. A SEO szakértő pontosan tudja, hogy mik azok a tartalmi és technikai elemek, amikre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a weboldal jól teljesítsen. Nem véletlen, hogy a keresőoptimalizálás ma már egy különálló szakma, amit csak a SEO szakértők tudnak megfelelően elvégezni. Az első és egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen a honlap felépítése, hol helyezkedik el a menü, milyen dizájn elemek láthatók rajta, mennyire könnyű egyik oldalról átlépni a másikra.

 

A weboldal keresőoptimalizálás során ezekre nagy hangsúlyt fektet a szakértő, ugyanis a látogatók először az oldal kinézetével szembesülnek. Ha rossz a struktúra, zavaró a színhasználat, esetleg túl elnagyolt a grafika, akkor könnyen előfordulhat, hogy a látogatók bele sem olvasnak a tartalomba, meg sem nézik az elérhető termékeket. A weboldal keresőoptimalizálás csak akkor lehet sikeres, ha az oldal témájával releváns kulcsszavak a megfelelő mennyiségben és minőségben vannak jelen az oldalon. Mivel a rangsorolásban a weboldalra mutató, jó minőségű linkek mennyisége is nagy szerepet játszik, ezért a weboldal keresőoptimalizálás során azt is bővíteni kell. A feladatok elvégzésére többféle technika, illetve eljárás is létezik, és a gyakorlat azt mutatja, hogy ahány szakértő, annyiféle megoldás létezik.