Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.14

A reptéri parkolás az új slágertermék

Ha a reptéri parkolás jutott eszünkbe, sokáig azt gondoltuk, hogy valami megfizethetetlen dologról van szó. Noha néhány évvel ezelőtt még valóban luxusszolgáltatásnak minősült, mára már ésszerű és költséghatékony megoldás lehet. Érdemes többet megtudni a Budapest Airport reptéri parkolás szolgáltatásáról, hiszen csak így dönthetünk, megfelelő alternatíva-e számunkra.

 

repteri-parkolas.jpg

 

A reptéri parkolás díjszabását elsősorban az adott zóna távolsága határozza meg a terminál épületéhez viszonyítva. Ez azonban nem feltétlenül igaz, illetve csak részigazságként értelmezhető – hívja fel a figyelmet a bud.hu munkatársa. Elsősorban nem a távolság a mérvadó, hanem az adott parkoló zónák jellege, azonban való igaz, hogy a terminál bejáratánál elhelyezett zónák elsősorban a rövid ideig tartó parkolást szolgálják, míg a távoli Holiday névre keresztelt zónák inkább egy hosszú ideig tartó külföldi utazás esetén jelentenek ésszerű választást.

 

Fontos megjegyezni, hogy a reptéri parkolás a Budapest Airport kiegészítő szolgáltatása, ilyen módon nem tekinthető fő bevételi forrásnak. Ez magyarázza az árak folyamatos racionalizálását, illetve az ingyenes megállás lehetőségének bevezetését. Ha csak rövid ideig szeretnénk megállni a terminál előtt elhelyezett parkolóban, az esetben ingyenesen parkolhatunk. Erre 5 percet nem meghaladó időtartam esetén van lehetőségünk. Ez az idő tökéletesen elegendő abban az esetben, ha egy szerettünk elé érkeztünk a reptérre vagy kihoztuk ők, még egy gyors búcsú vagy köszöntés is belefér.

 

A megfelelő parkolózóna kiválasztása okozhat némi fejtörést, ezért érdemes már otthonról az internet segítségével tájékozódni. Szerencsére a Budapest Airport hivatalos oldalán minden szükséges információ megtalálható, így néhány perces áttekintést követően teljesen tisztában lehetünk a különböző zónák legfontosabb jellemzőivel. Néhány szempontot mindenképpen érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy a reptéri parkolás jó döntésnek bizonyuljon.

 

Elsősorban vegyük szemügyre, hogy a kiszemelt parkoló hol helyezkedik el pontosan, illetve milyen távolságban található a terminál épületéhez viszonyítva. A távolabbi zónák esetében természetesen reptéri transzfer áll rendelkezésre, ám az eljutás mindenképpen némi időt vesz igénybe.

 

Ha nem szeretnénk igénybe venni a transzfer szolgáltatást, akár sétálhatunk is. Ezt biztonságos gyalogjárdák teszik lehetővé, nem kell a közlekedő gépkocsik között cikáznunk. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy a csomagokkal ez a távolság akár fárasztó és kényelmetlen is lehet.

 

Másodsorban figyeljünk arra is, hogy a kiszemelt parkolózóna milyen társított szolgáltatásokkal rendelkezik. Némely zóna esetében kiemelt biztonsági szolgáltatást vehetünk igénybe, máshol az autónk tisztításáról gondoskodhatunk. Ne feledkezzünk meg a díjszabások összehasonlításáról sem, hiszen egy okos döntéssel akár jelentős összegeket is megtakaríthatunk.

 

A Budapest Airport vezetősége szeretné még inkább népszerűbbé tenni a reptéri parkolást, ennek égisze alatt egyre több úgynevezett XXL parkolóhelyet hoz létre. Ezeken a parkolóhelyeken akár egyterűvel vagy más nagyméretű járgánnyal is parkolhatunk. Sőt, ezekért a parkolókért sem kell többet fizetnünk, mintha hagyományos személygépkocsival érkeznénk.

 

Továbbá számos olyan kiegészítő szolgáltatással találkozhatunk, aminek köszönhetően érdemes kipróbálnunk a reptéri parkolást! Ha repülőutat tervezünk, éljünk a lehetőséggel és tapasztaljuk meg a szolgáltatás minőségét!