Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

A raktári pakolást megkönnyítő polclétra

Amikor a raktárban történő áru ki- és bepakolásáról, továbbá összekészítéséről van szó, akkor a hatékony és közben biztonságos munkavégzés kulcsfontosságú. Pontosan ezt a fajta metódust képes támogatni a polclétra alkalmazása.

Bejegyzésünkben rávilágítunk tehát a polclétra hasznosulásának a jellemzőire, egyúttal a legfontosabb tulajdonságait is ismertetni fogjuk.

 

A nagy belmagassággal rendelkező raktárakban nem is annyira könnyű a pakolás

 

Közepes nagyságú boltokban, áruházakban, webshopok termékeinek tárolására használt logisztikai csomópontokon bizony minden talpalatnyi hely kihasználása kulcsfontosságú. Ezekben a helyiségekben rendszerint nagy belmagassággal találkozhatunk, a tárolt áruk egy jelentős része pedig kifejezetten magasan található.

Mindenképpen létrára van tehát szükség az eléréshez, csak nem mindegy, milyenre. Merthogy a dolgozók biztonsága prioritást élvez, ugyanakkor a munkavégzés hatékonysága felett sem lehet szemet hunyni. Szerencsére létezik már olyan megoldás, amelyet kifejezetten ezekhez a körülményekhez igazítva fejlesztettek ki.

 

polcletra.jpg

 

Milyen létrára van szükség a boltok és logisztikai központok raktáraiban?

 

Az ipari polcokhoz használatos létra egyik kulcsfontosságú paraméterét a magasság jelenti. Mivel sok esetben több méteres magassággal bíró polcok eléréséről beszélünk, ennek kiemelt jelentősége van.

A polclétra kapcsán az is elengedhetetlen, hogy a rajta történő munkavégzés biztonságos legyen. Vagyis kellő stabilitást szükséges biztosítania, mert a rajta közlekedő munkavállalónak nem lesz ideje a lassú egyensúlyozásra.

A többméteres polcok esetében nem igazán volna optimális megoldás a polc mellett mindig összerakni egy állványt vagy külön kihajtogatni a kétágú létrát. Olyan alkalmatosságra van tehát szükség, amit egyetlen mozdulattal magához a polchoz tudunk illeszteni, méghozzá lehetőség szerint kellő stabilitással.

 

Ezekkel a sajátosságokkal rendelkezik a polclétra

 

Az Állványbázis.hu-nál kapható polclétra számít annak az alkalmatosságnak, amelynek használatával jelentősen könnyebbé válik a raktári pakolás. A működési elvének az ismertetéséhez szükség van egy alapvető információra az ipari polcok kapcsán.

Ezeknek a polcoknak a peremén egy speciális sínszerkezet van kialakítva. Pontosan ehhez a sínszerkezethez tudjuk stabilan rögzíteni a polclétrát, méghozzá egy speciálisan erre a célra kialakított kampó segítségével.

Ezáltal a boltban vagy raktárban dolgozók akadálymentesen és biztonságosan tudnak polcról polcra haladni, rengeteg időt és helyet megtakarítva így. Természetesen a beszerezni kívánt polclétra kiválasztását megelőzően célszerű ellenőrizni a magasságot, valamint a majdani célterület sínrendszerét is. A kettőnek ugyanis passzolnia kell egymáshoz a biztos rögzítéshez.