Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.20

A poharak és bögrék széles kínálata

Manapság mindenhol lehet poharakat, bögréket venni. Korábban sok volt a vita, hogy a pohár formája, anyaga befolyásolja-e az ízt, az élményt. Igen, befolyásolja.

pohar.jpg

Ha belegondolunk, szívesebben iszunk meg egy jó szörpöt egy arra megfelelő pohárból. De mi legyen a kritérium? Látszódjon a szép, szörpös szín és hogy kergetik egymást a buborékok, mert természetesen szódával szeretjük. De ha nem feltétlenül a macifröccs a kedvencünk, akkor gondoljunk bele, hogy miből szeretjük inni a sört? Nagy mennyiség? Korsó! Mikor jó a korsó? Ha átlátszó! Így gyönyörködhetünk a sör nyújtotta gyönyörű színvilágban, hogy ideális a hab vastagsága, és itt se feledkezzünk meg a szaladgáló buborékok élvezetes látványától.

 

Poharak és bögrék divathulláma

 

Azt azért nem árt tudni, hogy a különféle funkciójú poharak (italos, vizes, szörpös, stb) és bögrék divatja évről-évre változik. Vagy színben, vagy formában, mintában vagy anyagban. Ha tudni szeretnénk, éppen milyen trend hódít a kiegészítők és kellékek világában, akkor számtalan magazint tudunk olvasni erről a témáról, akár papír alapon, akár online.

 

A webáruházak kínálatában számtalan stílusú, színű, anyagú és mintájú bögre és pohár található. Nem kizárt, hogy a trendnek megfelelő bögrét és/vagy poharat találunk magunknak. De hol találunk igazán jó áron ilyen konyhai kiegészítőket? Természetesen a Potompénz webáruházban, hiszen amiben igazán jók, hogy a kis pénzű emberek divat és praktikum iránti igényét kielégítsék. Ehhez mindent meg lehet találni, a webáruházban: ár-érték arányban megfelelő terméket, színben, mintában, anyagban széles kínálatot, attól függően, hogy mit keresünk.

 

Milyen típusú poharak közül lehet választani?

 

Egy kicsit tegyük helyre, hogy pontosan milyen poharak léteznek, és ezekből miket illik fogyasztani. A teljesség igénye nélkül, most a leggyakrabban előfordulókat vesszük lajstromba.

 

Természetesen itt vannak az üvegpoharak. Bizonyos fajta nedűket kifejezetten üvegpohárból tanácsos inni, hagyománya van. Ilyenek például a boros poharak, melyek kialakításánál figyeltek olyan apróságokra, mint a testesség megfigyeléséhez alkalmas alakzatok, az illatolásnál a pohár formája, illetve a szár hossza elősegíti, hogy a kéz hőjét ne adjuk át a tökéletesen hűtött bornak. Nézzük, mik a leggyakoribb pohár fajták:

 

  • Boros poharak (fehér és vörös boros pohár);

  • Konyakos poharak;

  • Rövid italos poharak (pl.: pálinkás);

  • Pezsgős poharak (kehely és pohár);

  • Sörös pohár;

  • Vizes pohár;

  • Koktélos, illetve az Y alakú poharak;

 

Léteznek még tartósabb műanyag poharak, melyeket szívesen használnak például óvodákban. A kisgyermekek megtanulnak pohárból inni, de nem törik apró darabokra, mint a korábbi évtizedekben. Lehet kapni füllel rendelkező műanyag poharat, illetve fül nélkülit. Azért is praktikusak, mert a színválasztéknak köszönhetően, akár egy rendszert is kialakíthatunk használatukkal. Minden csak a fantázia kérdése.

 

Kevésbé tartós, viszont tömegesen vásárolható, készleten lévő műanyag poharakat is megtalálhatunk a kínálatuk között. Ezek az eldobható poharak praktikusak, ha egy baráti vagy családi rendezvényről van szó, és a meghívott több tucat ember után nem szeretnénk mosogatni.

 

Bögrék világa

 

A bögrékről eszünkbe juthat néhány dolog: téli esték forralt borozása, kirándulások zománcos vagy fém bögréi, esetleg a nagymama kakaója. A bögrékben az a jó, hogy rengeteg mintájút, alakút, űrtartalmút kaphatunk. Csak hangulat kérdése, hogy éppen milyen stílusra támad kedvünk.