Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.26

A modern rágódohány előnyei a mindennapok során

Ha szóba kerül a dohányrágás, a legtöbbeknek a régi filmekből ismert klasszikus western kép jut eszébe a köpködős idős úrral. Viszont ahogy haladtunk előre a korral, úgy került újból előtérbe a rágódohány a hagyományos dohányzás alternatívájaként és fejlődött egy, a mai kultúránkba sokkal könnyebben beilleszthető formába.

 

A modern adagolható változatot 1975-ben kezdték el forgalmazni. Manapság a legnagyobb népszerűségnek Dániában és Svédországban örvend. Ezekben a skandináv országokban főként a dohányzás kiváltására egy egészségesebb alternatívaként használják, de talán nem véletlen egybeesés, hogy éppen ebben a térségben alacsonyabb a tüdőrákos megbetegedések aránya.

 

noi-edzoruha.jpeg

 

Kinek érdemes rágódohányt használnia?

 

Az egészséges életmódra váltás egyáltalán nem könnyű. El kell hagynunk megannyi berögzült szokásunkat, és fel kell vennünk legalább annyi újat. A dohányzásról való leszokás nem tartozik az egyszerűbb feladatok közé, mégis szükséges. Egyrészről kifejezetten sok egészségügyi kockázatot rejt magában, másrészről pedig megnehezíti a sportolást is. Stimuláló hatása miatt a sportolók kifejezetten kedvelik, hiszen nincs tüdőkárosító hatása, így a teljesítményükre sincs befolyással.

 

Ha még Ön is csak most ismerkedik a sportolás örömeivel, és szüksége lenne néhány kényelmes, mégis igazán nőies edzőruhára, nézze meg a Newfitshop.hu kínálatát, és válassza ki az Önhöz leginkább passzoló darabot!

 

Hogyan kell használni a modern rágódohányt?

 

A rágódohányt kis tasakokba porciózzák, amit aztán a nyelv alá vagy az ajak és a felső fogsor közé kell helyezni. Ebből a tasakból a hatóanyag, a nikotin fokozatosan szivárog ki, majd szívódik fel a szervezetbe. A rágódohányos tasakot 10-30 percig lehet a szájban tartani. Amennyiben úgy érzi, hogy van még benne hatóanyag, eltehető későbbre, de ha kiürült, el is lehet dobni. 

 

A rágódohány népszerűségén sokat lendít, hogy nem csak a klasszikus dohányízben kapható, hanem akár gyümölcsös vagy mentolos ízű tasakokat is lehet vásárolni, amik nem hagynak maguk után kellemetlen szájszagot.

 

Egyéb alternatívák a dohányzásra

 

A dohányzás kiváltására még a tubákolást szokták alkalmazni. Ennek során a dohányt az orrba szokták felszívni. Ezt a folyamatot diszkrétnek semmiképp sem lehet nevezni, közösségben nem ajánlott alkalmazni, már csak amiatt sem, mert sokakat emlékeztethet bizonyos tiltott szerek alkalmazására is. Ezzel szemben a rágódohány szinte észrevehetetlen, nem kelt senkiben rossz érzéseket, és kifejezetten könnyen használható.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a könnyű kezelhetőség és kellemes ízek ellenére a termék a dohánytartalma miatt továbbra sem forgalmazható 18 éven aluliak számára!