Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.31

A mobil gázolajtartály megannyi előnye

Bármelyik tűzveszélyességi osztályba tartozó üzemanyagról is van szó, a tárolás minden esetben az előírásoknak megfelelő módon kell történjen. A vásárlás előtt tudni kell, hogy egy üzemanyagtartály anyagminőségét,kivitelét, műszaki felszereltségét és a szükséges biztonsági berendezéseit is az Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozza meg. Az üzemanyag ellátó berendezéseket két nagy csoportba lehet osztani, amikor a kialakításról van szó. Vannak föld alatti és föld feletti modellek. A típust illetően pedig léteznek üzemi és közforgalmú változatok.

 

mobil-gazolajtartaly.jpg

 

A közforgalmú és üzemi töltőállomásokon A és B tűzveszélyességi fokozatú éghető folyadékok tárolhatóak. Ezeknek helyet lehet biztosítani föld alatti vagy földtakaróval borított, dupla fallal bíró, egyterű vagy rekeszekre osztott, fekvőhengeres üzemanyagtartály eszközben. Ha föld feletti tárolásról van szó, akkor a maximum megengedett mennyiség az 10 ezer liter. Azt is tudni érdemes, hogy a közforgalmú és üzemi töltőállomáson legfeljebb a C kategóriába tartozó tűzveszélyességi fokozatú éghető folyadék tárolható.

 

Ekkor is megoldható a tárolás egy föld alatti vagy földtakaróval borított üzemanyagtartály berendezésben. De egy föld feletti konténerkútban akár 30 ezer liter mennyiség is tárolható. Hol vehetőek meg ezek a speciális üzemanyagtartály modellek? Számtalan egyedi termékkel várja a klienseket, érdeklődőket az uzemanyagtartaly.hu shop, ahol a magas nívónak, reális áraknak és a gyors házhoz szállításnak is örülni lehet.

 

A bolt oldalán böngészve, az ügyfél a mobil gázolajtartály produktumra is rátalálhat. Ugye manapság a diesel az egyik legnépszerűbb üzemanyag. Ez érthető is, ugyanis ez szárazföldi és vízi közlekedésben egyaránt használható. Pontosan ezért lett annyira elterjedt az ennek megbízható helyet garantáló mobil gázolajtartály, ami lehet szimpla és dupla falú is. Az előbbi változat egy egyrétegű, acéllemezből készült palástú és fenekű, megfelelő terhelési viszonyokra méretezett, mobilis szerkezet. Ennél a típusnál előírás, hogy a mobil gázolajtartály kapacitásának teljes mértékét befogadni képes kármentő teret kell kialakítani. Ezt a legtöbb esetben föld feletti tárolásra alkalmazzák.

 

Ott van még ugye a dupla falú mobil gázolajtartály. Ez egy olyan szimpla falú eszköz, amelyiket részben vagy teljes egészében egy folyadék-tömör külső köpennyel láttak el. A dupla falú kialakítás elérhető úgy is, hogy a szimpla falú tartály belsejébe egy fém vagy kompozit anyagú bélést helyeznek el. Ezzel biztosított a két palást közötti tér tömörségének ellenőrizhetősége. Akárcsak a fenti sorokban bemutatott termék, úgy ez is reális áron vehető meg a webshopban.