Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.14

A mém coinok elképesztő szárnyalása és az ezzel kapcsolatos jóslatok

A mém coin őrület mellett egész egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül, ennek megfelelően mi sem szerettük volna bejegyzés hiányában letudni a nem éppen hétköznapi jelenséget. Úgyhogy ennek szellemében igyekeztünk megfejteni, milyen tényezők állnak az elképesztő szárnyalás mögött.

Ezenfelül megpróbálkoztunk egyfajta óvatos becsléssel is annak kapcsán, hogy meddig is tarthat ez a szélsebes szárnyalás, amit a mém coinok produkálnak az elmúlt hetekben és hónapokban.

 

mem-coin.jpeg

 

Az elmúlt időszakban bizony elképesztő szárnyalásnak indultak a mém coinok

 

Felmerülhet kérdésként, hogy most akkor mennyire is szárnyalnak a mém coinok? Ennek kapcsán beszédes adat lehet, hogy az Uniswap decentralizált váltón a top tíz helyet elfoglaló tokenek listáján nem kevesebb, mint öt darab mém coin van.

Hogy konkrétan is megnevezzük a projekteket, közöttük a Shiba Inut kell elsőként említenünk, mint a leginkább felkapottabb projekt. De ugyanúgy ott van a toplistán a LEASH, AKITA, KISHU-féle hármasfogat, méghozzá a negyedik-ötödik-hatodik helyezést elfoglalva.

Arra pedig még inkább felszalad az ember szemöldöke, hogy kerek 24 óra leforgása alatt volt olyan, hogy ezek a kriptopénzek 1,55 milliárd dolláros forgalmat produkáltak.

 

Nézzünk egy kicsit a dolgok mögé, minek tudható be a mém coin őrület?

 

Egészen furcsa motivációk, viselkedések és mintázatok működnek a folyamat hátterében. Azt mindenesetre le lehet szögezni, hogy a kapzsiságnak igencsak kiemelt szerepe van a mém coinok elképesztő szárnyalásában.

Valahol egyébként a Doge sikereinél kezdődött el a láncreakció. Ahogyan a Doge szárnyalni kezdett, sok fejlesztő szeretett volna hasonló sikereket produkálni. A befektetők pedig éhesen keresnek minden új lehetőséget, amivel nagyot lehet szakítani.

Sokszor irracionális dolgok jelentenek extra löketet. Mivel a DOGE mém coin kabalafigurája a Shiba Inu kutya volt, gyakorlatilag emiatt a Shiba Inu nevű projekt is szárnyra kapott. Az persze mellékes tényező, hogy közben a komoly kriptoprojektek sorra hitelességet veszítenek.

 

Lehet-e plafonja a mém coinok elképesztő sikersztorijának?

 

Amit már most jó eséllyel prognosztizálni lehet, hogy a mém coinok még egy ideig felfelé kúsznak majd. Mindenképp erre engednek ugyanis következtetni olyan trendek, mint például a bikapiac, valamint az alt-szezon.

Ezenfelül nem akármilyen hype lengi körül mostanság a DOGE projektet sem, tovább katalizálva a fellendülést. Nem lepődnénk meg rajta, ha a mém coinok szárnyalása egészen a bikapiac végéig fennmaradna.

Hogy ez egész pontosan meddig fog tartani, az persze már jóval érdekesebb és komplexebb kérdés. Jelen állás szerint ezt megbecsülni nem igazán lehetséges, maximum csak találgatni lehet ezzel kapcsolatban.