Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.21

A megfelelő bőrönd kiválasztása

Napjainkban az utazni vágyók több tömegközlekedési eszköz közül választhatnak, mint ezelőtt bármikor. Attól függően, hogy autóval, vonattal, busszal vagy repülővel szeretnénk eljutni az általunk megcélozott helyre, az arra alkalmas bőrönd kiválasztásával kell elkezdenünk a készülődést.

 

Az interneten böngészve könnyedén útba igazítást találhatunk, amiből megtudhatjuk, hogy melyik járműre milyen méretű, illetve típusú koffer vihető fel. Főként a nyári hónapokban szervezünk hosszabb kiruccanásokat, nyaralásokat, ki messzebbre látogat el, ki pedig csak a szomszédos országba. A bőrönd méretére és súlyára irányuló legszigorúbb szabályozásokkal a repülőgéppel történő utazás során találkozhatunk, ezért a csomagoláskor számos tényezőre oda kell figyelnünk.

 

borond.jpg

 

Az előzetesen megvásárolt repülőjegyen fel vannak tüntetve a bőröndre utaló információk, amiket be kell tartanunk annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen menjen végbe az ellenőrzés során. A repülőtérre érkezve magunk is megbizonyosodhatunk arról, hogy az adott bőrönd befér az ellenőrzésre szolgáló fémkeretekbe. Amennyiben a csomagunk nagyobbnak bizonyul vagy a meghatározott súlyt meghaladja, jelentős összeget kell kifizetnünk, ha fel akarjuk vinni a gépre. Mindenképp tanácsos időben kiválasztani a megfelelő koffert vagy utazótáskát és meggyőződni annak alkalmasságáról.

 

Ha nem rendelkezünk saját bőrönd szettel, akkor olyat vásároljunk, amelyik jó minőségű és strapabíró. Ebben az esetben sem érdemes sajnálni a pénzt, mivel, ha egy színvonalas terméket választunk, jó néhány évig kiszolgálhat minket. Visszatérve a repülővel való utazásra, gyakran láthatunk olyan videókat az interneten, amelyekből kiderül, hogyan is bánnak a csomagokkal, amikor felpakolják azokat a gépre. Sajnos ez korántsem átverés, tényleg ide-oda dobálják, valamint az sem ritka, hogy felnyitják azokat és eltulajdonítják az abban található értékeket. A jó minőségű, erős bőrönd megvédi a holminkat az ütődéstől, a számkódos zár pedig megakadályozhatja a személyes tárgyaink eltulajdonítását.

 

Ha a szárazföldön utazunk, könnyebb dolgunk van, mivel így nem találkozunk ennyi megszorítással, azonban ekkor is javasolt a strapabíró bőrönd beszerzése. Az utazásunk pihentetőnek és stressz-mentesnek kell lennie, nem problémákkal telinek. Ahhoz, hogy elkerülhessük az efféle kellemetlenségeket, mindig időben kezdjünk csomagolni a megfelelő bőröndbe és persze győződjünk meg arról, hogy a csomagok mérete és súlya nem haladja meg a jegyen szereplő határértékeket!