Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.28

A kozmetika, fodrászat, műkörmös helyiség légfertőtlenítése

A járvány mindenkinek átírta az életét, azonban most, hogy látszólag minden kezd visszatérni a régi kerékvágásba, nem árt különös hangsúlyt fektetni a higiéniára. Ez az olyan szolgáltatóknak, mint a kozmetikusok vagy a fodrászok, még fontosabb. Ha szakmabeli vagy, és szeretnéd, hogy a hozzád érkezők biztonságban érezzék magukat, akkor használd a germicid lámpás légtisztító berendezéseket! A következőkben a módszer fertőtlenítő hatásáról olvashatsz.

 

Mi is az a germicidlámpa?

 

Ezek a készülékek nagy hatással pusztítják el a különböző mikroorganizmusokat, mint amilyenek a vírusok, baktériumok, a gombák és a penész. Baktériumölő tulajdonsága miatt az egészségügy kedvelt fertőtlenítő módszere is. Például a kórházi műtőket is úgy szokták csírátlanítani, hogy a falra szerelt lámpákat felkapcsolják a műszak után. Gondolhatod, milyen hatékony fertőtlenítést végez, ha az egészségügy is alkalmazza. De nemcsak e területen hasznos, a fodrászatban, kozmetikában, a forgalmasabb helyeken szintén szükséges a higiéniás viszonyok megteremtése, különösen így a járvány után.

 

 

germicidlampa.png

 

Hogyan működik?

 

Az UVC/germicidlámpák 253.7 nm-es sugárzás bocsátanak ki.  Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul. Az UV fény tönkreteszi a vírusok, baktériumok DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt-alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat. 

 

Légtisztítás hatékonyan

 

A Hollandimpex webáruházának légtisztító készülékei minden zárt légtér cseréjét és fertőtlenítését megoldják. Ezekbe a zárt rendszerű készülékekbe tulajdonképpen speciális germicidlámpák kerültek beépítésre. Továbbá az emberek mellett is működtethetőek, akár a nap 24 órájában.

 

Az Aetaire például a legnagyobb csírátlanító hatásfokkal rendelkező készülék, de kb. 50 m2-es helyiség esetén a UV4AIR ACTIVE50 is tökéletes választás

 

Van a légtisztító készülékeknek mellékhatása?

 

Ahogyan azt olvashattad, a zárt rendszerű készülékek nem ártalmasak az emberre. Már a módszer maga is teljesen környezetbarát, nincs semmilyen mellékterméke sem. Az emberek a szabadon sugárzó lámpa típus esetében nem tartózkodhatnak a helyiségben.

 

Az eljárás óriási segítséget nyújthat abban, hogy a járvány okozta pánikot és kétségeket eloszlassa, valamint hogy az emberek újra bizalommal üljenek be egy fodrászüzletbe, kozmetikai szalonba vagy a műkörmöshöz.