Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.20

A kölcsönfelvétel biztonságos módját kínáló Előrelátó Csomag

Kölcsön felvételekor bizony gondolni kell a lehető legrosszabb eshetőségre is. Ebben a felkészülésben jelenthet proaktív segítséget az Előrelátó Csomag, ami egyfajta védernyőként funkcionál a futamidő teljes egésze alatt.

A cikkben egyrészt bemutatjuk az Előrelátó Csomag részleteit, másrészt megmutatjuk az általa kínált előnyöket is. Mindezek mellett arra is igyekszünk rávilágítani, hogy leginkább kiknek érdemes az Előrelátó Csomag igénylésében gondolkodni.

 

Pontosan mi az Előrelátó Csomag, és mit kapunk a keretei között?

 

Az Előrelátó Csomag egy kiegészítő szolgáltatás, ami a heti és havi törlesztésű kölcsönök mellett kérhető külön díj ellenében. Tartalmaz egy meghosszabbított elállási és felmondási lehetőséget, továbbá egy a szerződő félre vonatkozó csoportos élet- és balesetbiztosítást is.

Amennyiben a szerződő fél a törlesztés időszaka alatt elhalálozik, akkor a halála napján fennálló tartozását a pénzintézet elengedi. Illetve a szolgáltatást igénybe véve a jogszabályban rögzített 14 nap helyett 30 napig vagyunk jogosultak díjmentesen elállni a kölcsönszerződéstől, vagy pedig felmondani azt.

 

provident-heti-kolcson.png

 

Hogyan tudjuk igényelni az Előrelátó Csomagot, és mit nyerünk vele?

 

Az Előrelátó Csomag egy külön díj ellenében kérhető kiegészítő szolgáltatás, amit a heti vagy havi törlesztésű kölcsönök mellé tudunk igényelni. Az erre vonatkozó igényünket vagy a kapcsolatfelvételkor, vagy pedig az előzetes egyeztetések során célszerű jeleznünk.

Persze az esetek döntő többségében a pénzintézet illetékes munkatársa is kérdez az erre vonatkozó esetleges szándékunkról az igényfelmérés keretei között. Vagyis nem kell attól tartanunk, hogy elfelejtjük közölni az igényünket.

Az Előrelátó Csomag tehát olyan, akár egy biztonsági háló. Ha bármilyen oknál fogva bekövetkezik a legrosszabb eshetőség, a hozzánk közel állókra nem fog extra nagy pénzügyi teher hárulni a bajban.

 

Alapvetően kiknek érdemes leginkább kérni az Előrelátó Csomagot?

 

Természetesen azoknak, akik proaktív módon gondolnak a lehető legrosszabb eshetőségre, és a szeretteik védelmére. Különösen akkor érdemes az Előrelátó Csomag igénylésében gondolkodnunk, ha a háztartásban még keresőképtelen gyermekek is vannak.

Gyakorlatilag az ő jövőjük biztonságáról tudunk így előrelátó módon gondoskodni. Ha velünk történik bármi, akkor legalább a felvett kölcsön visszafizetésének a plusz terhe ne nehezedjen rájuk. Persze az Előrelátó Csomag egyéb tartalmait is kihasználhatjuk.

A csoportos élet- és balesetbiztosítás szintén egyfajta biztonsági hálót jelenthet a számunkra, ha bármi rossz történne. A meghosszabbított elállási, illetve felmondási lehetőség pedig szintén egyfajta plusz biztosítékot jelent arra az esetre, ha a kölcsön felvétele után jelentős változás állna be az életünkbe.