Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

A hússütés tudománya kerti grillsütők segítségével

Amint eljön a nyár és a jó idő, mindenki vágyik a természetbe, legyen az a közeli park vagy akár saját kertje. Amikor tombol a forróság, nincs is másra szükség, mint egy jéghideg sörre, a barátok társaságára, zenére és egy kis grillezett húsra vagy éppenséggel zöldségekre egyaránt.

 

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a grillezés kultúrája, és egyre több grillfelszerelés, kiegészítő eszközök, valamint hasznos trükköket és tippeket felsorakoztató cikk és blogbejegyzés jelenik meg a témában, annak érdekében, hogy az érdeklődök elsajátíthassák a grillezés minden csínját-bínját. Az étel íze nem csak az alapanyagoktól - a hús minőségétől, fűszerek kiválasztásától és a pác egyediségétől függ, számos más tényező is befolyásolja, mint például a grillsütő típusa, a grillrács jellege, a sütő teljesítménye és a hőmegtartásának hatékonysága.

 

 

kerti-grillsutes.jpg

 

 

Milyen egyéb tényezőkre érdemes odafigyelnie vásárláskor?

 

A grillsütők különböző módon üzemelhetnek, vannak a hagyományos faszenes sütők, amelyekre a bejegyzésben nem fordítunk kifejezetten nagy figyelmet, mivel az ilyen jellegű grillezőknél a teljesítmény nagyban függ a szén minőségétől és annak szabályozásától. Véleményem szerint a gáz- és elektromos sütők kezelhetősége sokkal kifinomultabb, egyszerűen szabályozhatók, mégis hozzáértést igényelnek a hússütés alkalmával. Maximális teljesítmény mutatójára is érdemes odafigyelni, mivel sok minden kiderülhet belőle. 

 

Mindenképpen stabil és szilárd szerkezetű sütőt kell beszereznie, mivel a grill felborulása nem csak az ételek épségét veszélyeztetheti, hanem könnyen égési sérüléseket okozhat a vendégek számára, vagy akár tűz kialakulásával is fenyegethet. A legjobb választás a vastag rozsdamentes acélból készült szerkezet, mivel biztonságosan megáll a lábán és stabil, így nem egyszerű felborítani sem. Fedél megléte is szükséges nem csak balesetvédelmi szempontok miatt, hanem sokkal hatékonyabb a hús sütése, ha a meleg és a füst bent marad, így lesz annyira szaftos és ízletes a grillezett étel.

 

Kiegészítők, amik hatással lehetnek az étel ízére is

 

A rács is egy olyan kiegészítő, amely nélkül lehetetlen ízletes húst sütni. Fontos, hogy a rács jól tartsa a hőt, és ne engedjen semmilyen káros és esetleg mérgező anyagot az ételbe, ezzel a fogyasztó egészségét károsítva.

 

Figyelni kell arra is, hogy ne rozsdásodjon, így a legalkalmasabb a rozsdamentes acél, a nikkel vagy az öntöttvas rács. Lényeges, hogy könnyen karbantartható és tisztítható legyen, csak úgy, mint a grillsütő további alkatrészei egyaránt.

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a grillsütők jellegzetességeiről, és kiválasztani az ön és családja, barátai számára a legtökéletesebbet, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos számos grillsütő közül válogathat. 

 


loading...