Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.27

A húsalapú kutyaeledelek új kategóriája: Acana

A kutyák étrendjéhez igazodva, az ACANA páratlanul sokféle természetesen és friss tápanyaggal dolgozva alakította ki termékeit. Ezek az összetevők tükrözik a természetességet, így a tápanyagokban és nyomelemekben gazdag étrenddel nem lesz szükségünk rá, hogy plusz táplálékkiegészítőket adjunk kedvencünknek.

 

kutyaeledel.png

 

Az ACANA

 

A kutyáink emésztőrendszere, nagyon sokban hasonlít a vadon élő rokonaik, a farkasokéhoz, ezért tápanyagszükségletük is nagyon hasonlít egymáshoz. A rövid emésztőrendszer elsősorban az állati eredetű fehérjék teljes lebontására szakosodott. Az ACANA lemásolta az evolúciós étrend szempontjából nélkülözhetetlen alkotókat, a húsféléket, de hiányoznak belőle mindazok, amik nem részei egy ragadozó életmódot folytató állatnak: a magas glikémiás indexű szénhidrátok, növényi fehérjék, szintetikus alkotóelemek, melyek akár a kutyáknál előforduló allergiás tüneteket is fokozhatják.

 

A kanadai gyártó a természet 5 alapját tartja fontosnak, amit egy kutyaeledelnek tartalmaznia kell.

 

1. Magas fehérjetartalmú húsok

 

A kutya emésztőrendszere leginkább a rengeteg állati fehérjét tartalmazó táplálékot tudja leginkább feldolgozni, megemészteni. Az ACANA kutyatápokat, akár 75% hústartalommal is készíthetik, amely nem tartalmaz növényi eredetű fehérjét (ilyen például a kukoricasikér, szójaizolátum, burgonyafehérje, borsófehérje).

 

2. Friss, nyers, feldolgozatlan fehérje

 

Minél kevésbé dolgozzák fel a fehérjét, annál hasznosabban fel tudja dolgozni a kutya szervezete. Az egyetlen eljárás, amit használnak a hús fehérjéinél, az a hűtés. Így sokkal jobb minőségű alapanyag, mintha valamilyen kezelésnek vetnénk alá a fehérjét. Ezért az ACANA vallja, hogy minimum 50% friss vagy nyers hús kerüljön bele a kutyatápba, mikor készítik. A friss húsokkal az eledel íze, illata olyan lesz, mintha a kutyánknak valóban igazi nyers húst adtunk volna. A friss húsok rengeteg vitamint, fehérjét, zsírokat és ásványi anyagot tartalmaznak, ami a szervezet számára nélkülözhetetlen.

3. Friss, változatos húsfélék keveréke

 

Az ACANA egyedülálló, mert más gyártók magasan feldolgozott csirke-, bárány húsaik helyett, háromféle vörös húsból állítja össze a kutyaeledeleket. Ezekhez a húsokhoz, kanadai farmokon tenyésztik az állatokat, rideg állattartás szerint. Ehhez nem kell sok: friss levegő, víz, legelő, vagyis garantáltan antibiotikum mentes húshoz jutnak kedvenceink. A rendelkezésre álló marha, bölény, bárány, sertéshús, baromfi (és a mélyalmos tojás), naponta frissen – tartósítómentesen – érkezik a gyárba. A tengerekben, édesvizekben kifogott halféléket a halászat után azonnal jégre rakják.

 

4. Wholeprey, vagyis egész prédát arányaiban

 

Az ACANA húsalapú eledelekben található összes tápanyag természetes eredetű, vagyis a belsőségekből kinyert esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és zsírokat tartalmazza.

 

5. Mérsékelt szénhidrát mennyiségével alacsony szinten marad a glikémiás index

 

Az ACANA kutyaeledelek szénhidráttartalma maximum 30%, glikémiás indexe pedig csak(!) 9. Ez azért fontos, mert az elhízásért és a cukorbetegségért az egyik felelősnek a szénhidrátokat teszik meg. Az Acana tápjait alacsony glikémiás indexű zöldségekből, gyümölcsökből állítják össze, ezek szénhidráttartalma lassan szívódik fel, így a vércukorszint stabil marad.

 

Az ACANA eledeleit keressék a Kutyakajas.hu webáruházban, kérdés esetén pedig bátran vegyék fel velük a kapcsolatot elérhetőségeik bármelyikén.