Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.12

A hőszivattyú-vezérlés által nyújtott kényelemről

Az energiamenedzsment, beleértve a hőszivattyúk működtetését, egy igen bonyolult téma. Hosszú kísérletezések sora után jön csak rá az ember, hogy hogyan a legoptimálisabb a rendszer vezérlése. Éppen ezért rendkívül sokat segít, ha okosotthonát egy erre kifejlesztett eszközzel szereli fel.

hoszivattyu-vezerles.png

Hőszivattyú-vezérlési funkciók

 

A vezérlés elsődleges célja, hogy elkerülhessük vele az energiapazarlást, ami a nem ideális használatból ered. Segít, hogy pontosan az az energiamennyiség álljon rendelkezésre, amit fel is tudunk használni, ráadásul a termelés időpontját is ehhez igazítja, ezáltal a tárolás során is lényegesen kevesebb hő vész el.

A vezérlőszoftver figyelemmel kíséri az Ön mindennapi igényeit, és ennek függvényében hozza meg döntéseit. A hőszivattyú-menedzser pedig nem csak egy komplett rendszer esetén alkalmazható, elég egyetlen készülék, és annak optimális alkalmazását is megoldja. Sőt, a későbbi bővítésekkel sincs probléma, a vezérlő alkalmazkodik az új felálláshoz.

Maguk a vezérlési funkciók is bővíthetőek, a hozzájuk tartozó komponenseket könnyedén összekapcsolhatja egymással. A hálózat kiterjesztése igen egyszerű és korszerű, a menedzser a jövő lehetőségeit folyamatosan szem előtt tartja, és könnyedén alkalmazkodik.

A vezérlési funkcióra több STIEBEL ELTRON eszköz is képes, ám alapvetően két típust különböztetünk meg. Az ISG, illetve KNX IP termékek pedig együttesen alkalmazva nyújtják a legjobb szolgáltatást.

 

Az ISG, avagy Internet-Service-Getaway rendszer

 

Az Internet-Service-Gateway legalapvetőbb célja, hogy a vezérlést bármilyen eszközön keresztül lehetővé tegye. Segítségével a rendszer számítógépről, tabletről, okostelefonról, vagy bármilyen arra alkalmas eszközön keresztül elérhető.

A szolgáltatás a SERVICEWELT felületen található, ami intuitív módon teszi lehetővé a vezérlést. Ez a rendkívül modern oldal segít abban, hogy bármilyen távolságból ellenőrizhesse a rendszer működését, a szivattyúk üzemelését, és akár módosíthatja is azokat. Nincs más dolga, mint csatlakoztatni a vezérlőt egy routerhez.

A felületet folyamatosan frissítik, ezáltal naprakész marad az újabb és újabb szolgáltatások mellett, valamint képes a legmodernebb eszközök kezelésére is. Sőt, olyan helyzetekre is van megoldás, ha maga a vezérlő nem képes megoldani egy bizonyos problémát.

Folyamatos kommunikációban áll a STIEBEL ELTRON ügyfélszolgálati központtal, akik hozzáértő és gyors segítséget nyújtanak Önnek.

 

A KNX IP bővítés

 

Ez a szoftver az ISG funkcióinak a bővítésére szolgál. Képes összekapcsolni az épületfelügyeleti rendszert a hőszivattyú-vezérléssel, ezáltal egy komplex kommunikációt téve lehetővé. Ennek célja, hogy minél tökéletesebb optimalizációt érjen el anélkül, hogy a vezérlési funkciókat befolyásolná.

Maga a fejlesztés nem igényel nagyobb ráfordítást, ha a rendszer már készen áll. A KNX IP olyan fejlesztés, ami semmilyen korábbi funkciót nem tesz elérhetetlenné, kizárólag extra lehetőségeket szolgáltat.