Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.22

A füstcső kiválasztása és telepítése

Mindnyájunknak vannak olyan ügyes kezű ismerősei, akik nagyon sok mindent maguk végeznek el a ház körül. Érthető, hiszen nincs is annál jobb érzés, mint amikor büszkén tekintünk az általunk kivitelezett, legújabb szerzeményre. Vannak olyan dolgok, amelyekhez viszont mindenképpen szakember szükséges. Ide sorolható többek között a füstcső bekötése is.

 

kandallo-epites.jpg

 

Ha az elem kiválasztásához nem veszünk igénybe segítséget, mert pontosan tudjuk, hogy melyik fog kelleni, van több indoka is annak, hogy a beépítéshez miért hívjunk egy hozzáértőt. Az első mindjárt a biztonság. Amennyiben a füstcső nem szakszerűen lett behelyezve, úgy fennáll a veszélye annak, hogy a füst visszaszáll a házba. Talán mondani sem kell, hogy ez mekkora problémákat okozhat. A második indokként meg lehet említeni egy ide vonatkozó jogszabályt, ami a kémény felülvizsgálatával kapcsolatos.

 

A szabályozás kimondja, hogy a füstcső bekötése csakis előzőleg megvizsgált és minősített kéménybe szabad történjen, a vizsgálatot pedig természetesen olyannak kell elvégeznie, akinek megvan rá a jogosultsága. Amennyiben többet szeretne a témában olvasni, úgy minden információt és a teljes füstcső kínálatot megtalálja a kandalloepites.hu weboldalon. Sőt, ennél még többet is megtudhat, például, hogy miként alakulnak a kandalló árak.

 

Természetesen itt elég sok befolyásoló tényezővel kell számolni, mint például az említett készülék típusa, a kiegészítők márkája és még lehetne folytatni, viszont ez már egy nagyon jó kiindulási alapot adhat arra az esetre, ha még vásárlás előtt állunk. Van egy viszonylag új megoldás azoknak, akik szeretik az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat, ez pedig a komplett kandalló. Az egyik jó hír, hogy ebben az esetben a kandalló árak jóval egyértelműebbek, hiszen a gyártó minden szükséges elemet a beépítéshez egybe csomagolt, így nem fordul elő olyan, hogy még ezt vagy azt pluszban meg kellene hozzá vásárolni. Persze a kandalló árakhoz minden esetben hozzáadódik a szakember munkadíja, így azzal is kell még számolni.

 

Az egyszerűbb kalkuláció érdekében megtehetjük, hogy már a választást is egy hozzáértő segítségével végezzük el. Persze lényeges, hogy legyen fogalmunk arról, milyen stílusú, színű és kialakítású darabra vágyunk, illetve egy maximális keretet is érdemes meghatározni, de a megfelelő teljesítményű példány kiválasztásában már sokat tud segíteni. Ennek a módszernek megvan az előnye, hogy a kandalló árakon túlmenően, már egyből tudni fogjuk, hogy mennyibe fog kerülni a beépítés munkadíja, így teljes a kalkuláció.